Sahurda uzak durulması gereken 10 besin
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), sahur yemeğinin "mübarek bir yemek" olduğunu ifade eder ve sahura kalkılmasını tavsiye buyurur. Peki, sahurda ne yemeliyiz? Sahurda yenmemesi gereken besinler nelerdir? Sizler için yedikçe acıktıran 10 besini derledik.
Giriş Tarihi: 06.05.2019
15:26
Güncelleme Tarihi: 24.04.2020
12:12
Çünkü meyve suyu içtiğinizde çok miktarda meyve şekeri hızlı bir şekilde kanınıza karışır hem de bu hızlı kan şekeri yükselmesinden dolayı çabuk acıkırsınız. Portakal, havuç ve elma suyu şeker içeriği yüksek içeceklerdendir.
Ramazan ayında satışları artan iftar sofralarının olmazsa olmazlarından ramazan pidesini iftarın aksine sahurda tüketmek gün boyu olumsuz etkilenmenize neden olur. Glisemik indeks yani karbonhidratların kandaki şeker miktarına etkisi yüksek yiyecekler çabuk acıkmaya neden oluyor.
Pide de glisemik indeksi yüksek bir besin. Bundan dolayı sahurda tüketmeniz tavsiye edilmez. Sahurda tam tahıllı ekmek tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Pideyi ise haftada 2-3 kere az miktarda iftarda tüketebilirsiniz.
Meyveler içerdikleri vitamin, mineral, lifin yanında ciddi şekilde şeker içerir. Bu normalin üzerinde şekerin kana geçmesi çabuk acıkmayla sonuçlanır. Özellikle; kavun, karpuz, üzüm gibi şeker içeriği yüksek olan meyvelerden uzak durmanız oruçlu olduğunuz süre boyunca acıkmamanızı sağlayacaktır. Bu meyvelerden sahurda uzak durun.
PATATES VE PATATES KIZARTMASI
Patates; içerdiği nişastadan dolayı yenildikten sonra kısa sürede yeniden acıktıran bir besin. Çabuk acıktırmasının dışında kızartma olarak tüketilmesi de sağlığa zararlı. Kızartılmış patatesi öğünlerinizden tamamen çıkarmalısınız. Sahurda da yemekten kaçının.