Edebiyat hakkında ilginç bilgi
Aldous Huxley'in Cesur Yeni Dünya romanının ismini, Shakespeare'in Fırtına adlı eserinden ilham alarak koyduğunu biliyor muydunuz? Ya da Anthony Burgess'in Otomatik Portakal'ı kanser olduğunu öğrendiğinde karısının geçimi sağlanması için yazdığını biliyor muydunuz? Sizler için edebiyat dünyası hakkında ilginç bilgiyi derledik.
Giriş Tarihi: 02.09.2019
16:17
Güncelleme Tarihi: 27.03.2020
09:18
Gerçek adı Marie-Henri Beyle olan Stendhal, babasını sevmediği için onun ismini taşımak istemedi ve Stendhal mahlasını kullandı.
John Steinbeck'in köpeği dünyaca ünlü roman Fareler ve İnsanlar'ın orijinal taslağını yemiştir.
Khaled Hosseini'nin 'Deniz Duası' adlı kitabını, 2015 yılının Eylül ayında, Avrupa'da güvenli bir yere ulaşmaya çalışırken Akdeniz'de boğulan ve cansız bedeni kıyıya vuran üç yaşındaki Suriyeli mülteci Aylan Kurdi'nin hikâyesinden esinlenerek kaleme aldı ve tüm gelirini mülteci kamplarına bağışladı.
Herbert George Wells ya da daha çok tanındığı isimle H.G Wells'in 1914 yılında yayımladığı "Özgür Bırakılan Dünya" adlı eserinde, atom bombasını öngördüğünü biliyor muydunuz? Wells'in, dünyaca ünlü eseri olan "Zaman Makinesi", okul gazetesinde yayınladığı bir öyküden hareketle kaleme aldı.
Günümüzde dünyanın en özgün oyun ve öykü yazarı olarak kabul edilen Anton Çehov'un eserlerini Fransızcaya çevirmeyi önerdiklerinde, "Ben bu hikâyelerde Rus insanını anlatıyorum, Fransızlara çok uzak şeyler" demiştir. Popüler olmaktan daha çok duygularını paylaşan Çehov, belki de ününü buna borçlu. Ülkenin sorunlarıyla ilgilenmek yerine onları uzaktan izlemeyi tercih eden elit Rus aydınının simgesi oldu.