Edebiyatımızın mutlaka okunması gereken eserlerinden 20 eşsiz alıntı
Okumayı seven her kesimin hayatında iz bırakmış bir kitap mutlaka vardır. Ya anlatılan hikaye etkilemiştir ya da kendimizden bir parça bulmuşuzdur satırlarda. Türk edebiyatının uçsuz bucaksız sözcük denizinde hissettirdikleri duygularla kaybolmamızı, derinliklere inmemizi sağlayan, edebiyatımızın mutlaka okunması gereken eserlerinden 20 eşsiz alıntıyı derledik.
Giriş Tarihi: 16.05.2020
15:20
Güncelleme Tarihi: 13.08.2020
07:12
Ayrılık Sevdaya Dahil - Attila İlhan
"Köprüler yıkıldı artık kendimleyim Parmak uçlarımda ölümün soğukluğu..."
Attila İlhan'ın Mavi akımının başlatıcısı olduğunu biliyor muydunuz? Ya da Attila İlhan'ın sadece bir şair değil, deneme yazarı, romancı, fikir adamı ve senarist olduğunu? İlhan bu eserinde birbirinden sahici insanlarıyla kent resimleri çiziyor bize. Tanıyoruz o insanları; kimi ben, kimi sen, kimi o... Bizler...
Satın almak ve kitabı incelemek için tıklayın
Attila İlhan'ın şiirlerindeki bilinmeyen hikayeler
Şehir Mektupları - Ahmet Rasim
"İnsan ağlamaya bahane ararken seviniyor."
Ahmet Rasim bir İstanbul yazarıdır . Ahmet Rasim'in İstanbul'u bu kadar içeriden ve ayrıntılı gözlemleyip aktarabilmiş olmasında yetişme ve yaşama biçiminin doğrudan etkisi vardır. Sokakta, halkın içinde büyüyen Ahmet Rasim, insana ve şehre ait gözlemlerini çocukluğundan son yıllarına kadar çok canlı tablolarla kaydetmiştir. Böylece bir yandan çocukluk arkadaşları, aile çevresi, iş arkadaşları, girip çıktığı okullar, gazeteler, gezdiği mekânlar, semtler ile kendi öz yaşamını aktarırken bir yandan da insanları, doğal dokusu, gelenekleri, idari yapısı ile dönemin İstanbul'una dair önemli bilgiler bulabileceğimiz zengin bir doküman oluşturmuştur.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın
Bir Dünyanın Eşiğinde - Cemil Meriç
"Rabbini tanıyan ruh, bütün engelleri aşar."
Eserleri ve tercümeleriyle edebiyatımızda önemli bir yer edinen Cemil Meriç'in ilk telif kitabı "Hint Edebiyatı" 1964'te yayımlandı. Doğu medeniyetlerine karşı olan ön yargıları yıkmayı amaçlayan ve dört yıllık bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkan eser, "Bir Dünyanın Eşiğinde" başlığıyla iki kez daha basıldı.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın
10 soruda Cemil Meriç hakkında bilinmesi gerekenler
Türkiye’nin Maarif Davası - Nurettin Topçu
"Bugün talebelik artık ilim yolculuğu değil, diploma avcılığıdır."
Nurettin Topçu felsefe, sosyoloji ve psikoloji eğitimleri alan, millî bir mefkûre oluşturmak için çabalamış, yazar, akademisyen ve fikir adamıdır. Türkiye'nin Maarif Davası, Nurettin Topçu'nun 1939-1973 yılları arasında çeşitli dergilerde yazmış olduğu yazılar ve vermiş olduğu konferanslardan oluşan kitabıdır. Topçu eserinin ön sözünde de belirttiği üzere milletin son üç asırda geçirmiş olduğu buhranların sebebini kültür ve maarif sahasında aranması gerektiğini vurgulamıştır.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın
Nurettin Topçu ve fikir dünyasına ışık tutan 25 ilginç bilgi