İskender Pala'nın kaleminden 20 alıntı ile 'Kalp'
Kültürümüzün irfan geleneğine odaklanan İskender Pala "Kalbimizde iyiliğin de kötülüğün de tohumu mevcuttur, hangisini yeşerteceğine insan karar verir." diyerek Kalp adlı kitabında onu bütün yönleriyle ele alır. Aklı ön plana çıkarıp, kalbe olan ihtiyacı unutan modern zaman insanına bir hatırlatmada bulunur adeta. Sizler için, İskender Pala'nın Kalp adlı kitabından alıntıları derledik.
Giriş Tarihi: 06.04.2020
09:17
Güncelleme Tarihi: 06.04.2021
10:20
Çünkü samimi ve kutsal sözcükler kör kalplerde kalmazlar, geldikleri ışığa geri dönerler.
Vefa, küçük gölgeleri karanlık bir geceye döndürmemek, iplik iplik yağan yağmuru sağanağa çevirmemek için hassasiyetle korunması gereken bir duygudur.
Kalbimizde iyiliğin de kötülüğün de tohumu mevcuttur, hangisini yeşerteceğine insan karar verir.
İskender Pala, 1958 yılında Uşak'ta dünyaya geldi. Eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde, Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı. Pala, 1983 yılında Divan Edebiyatı Bölümünde doktorasını tamamladı ve 1998 yılında da bu alanda profesör unvanını kazandı. Divan edebiyatının daha geniş bir kitle tarafından anlaşılması için birçok çalışma yayımladı. Yazar, yayımladığı makalelerin ve hikayelerin yanında Divan Edebiyatı konulu konferanslar da vererek büyük bir takipçi kitlesi edindi.
İskender Pala, Divan Şiirini Sevdiren Adam olarak da bilinmektedir. İskender Pala, pek çok ödül kazanmıştır. Yazarın Babil'de Ölüm, İstanbul'da Aşk, Katre-i Matem, Şah Sultan adlı kitapları büyük satış başarıları elde etmiştir. İki Dirhem Bir Çekirdek adlı kitabı ise birçok eğitim kurumunun okuma listelerinde bulunmaktadır. Yazarın Efsane, Od, Mihmandar adlı kitapları uzun süre çok satanlar listelerinde bulunmuştur. İskender Pala, roman türünde gösterdiği başarıların yanında pek çok divan şiiri sözlüğü ve ansiklopedisi de hazırlamıştır.
İskender Pala'ya ait eserleri incelemek ve satın almak için tıklayın.