İslam bilincinizi tazeleyecek 60 kitap
İslam bilincimizi tazelemek, bu anlamdaki fikirlerimizi diri tutmak pek çoğumuz için oldukça önemli. Ancak kimi zaman "ne okumalıyım?" sorusu da bu bilincin beraberinde getirdiği sorulardan biri. Fikir, sanat, kültür ve medya hayatımız, Batıda, Batı kültürü ile üretilenleri tüketmeye yöneltse de çağ aşacak ve öncü nesiller oluşturacak bilgilendirici eserlerin okunurluğunun arttırılması, yadsınamaz bir ihtiyaç. Siyerden edebiyata, iktisattan tarihe İslam bilincinizi tazeleyecek 60 kitabı derledik.
Giriş Tarihi: 31.08.2020
09:42
Güncelleme Tarihi: 13.12.2020
13:25
SEYYİD KUTUB - KURTULUŞ YOLU
İslam kültürünün yeni kuşaklara ulaştırılmasına yardımcı olmak amacıyla başlatılan ve günümüz Türkçesiyle Arapça asıllarının karşılıklı sayfalarda yer aldığı, önemli eserlerden biri.
Seyyid Kutub'un kaleme aldığı Kurtuluş Yolu, küfürle ve kurumlarıyla hesaplaşmanın, dayatmacı diktatörlüklerle uzlaşmamanın, onlara karşı protestocu, mücadeleci ve itaatsiz olmanın adıdır. Bu mücadele; gücünü ilimden ve irfandan alır. Şiddete başvurmaz, iknayı, irşadı ve tebliği esas alır.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
DİL İLE İKRAR – İSMET ÖZEL
İsmet Özel'in şiir sanatı vesilesiyle yaşama sanatına bulaşmış olması okuyacağınız yazılar tomarına, giderek bu kitaba seçtiği serlevhanın "Dil ile İkrar" olarak belirmesini gerektirmiştir. "Dil ile İkrar" evvelce neşrolunmuş "Desem Öldürürler Demesem Öldüm" , "Küfrün İhsanı Olmaz" ve "Türk Olamadıysan Oldun Amerikalı" kitaplarından sonra neşredilmiş dördüncü İsmet Özel kitabıdır.
Neyi yazacağım? Dil ile ikrar edeceğim ne olmalı? Söz bahsinde bize verilen emir "Hayır söyle, yoksa sus!" şeklindedir. Hayrı dil ile ikrar etmeyeceksem sözün, sözlerin sahasını terk edeceğim. Kendisine yazı ile ikrar fırsatı tanınmış biri olmam üzerimdeki vebal yüküne dair şuura beni zorluyor.
Kalp ile tasdik etmediği halde dil ile ikrara yelteneni münafık biliyoruz. Dil ile ikrar münafık için bir yelteniş olarak kalır. Dolayısıyla kalp ile tasdike hazırlanmamış ikrarın dil ile vuku buluşu da zaafa uğramış olur. Mü'min de münafık da "Şu Allah'ın işine bak!" sözünü ikrar edecektir. Bununla mü'min Allah'ın işine karışmanın kendi haddi olmadığına işaret etmiş olur. Münafık ise Allah'ın işi olarak müşahede ettiği ne ise onu benimsemediğini dışa vurur. "Şu Allah'ın işine bak!" diyen mü'min her hal ü kârda mükellefiyetleri bakımından bir ikaza uğradığını kabul eder. "Şu Allah'ın işine bak!" diyen münafığın tek düşündüğü vaziyetin lehinde tezahür ettiği zannıyla azami istifadeye bakmak; sıkıntılı bir vaziyet idraki halinde ise asgari zararla belâyı savmak olur.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
SEZAİ KARAKOÇ - İSLAM’IN DİRİLİŞİ
Ömrünü diriliş mücadelesine adamış Sezai Karakoç, edebiyatımızın en güçlü sesidir. Kendini "diriliş eri" olarak adlandıran Karakoç mücadelesini şöyle açıklar: "Bir savaş var ve bu savaş sürüp gidecektir. Ölüme ya da dirilişe kadar."
Sezai Karakoç, İslam'ın Dirilişi kitabında İslam ülkelerinin genel durumundan bahsedip Müslümanları birlik olmaya davet etmiştir. Avrupa, Asya ve Afrika hakkında bilgilere yer vermiş, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra İslam ülkelerinin genel durumunu anlatmıştır. İslami hareketler ve İslami yazar, şair ve düşünürlerden bahseden eserde, İslam'da aksiyon ruhunun diri tutulması ve Müslümanların birlik olması gerektiği vurgulanır.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
MUHAMMED ESED - MEKKE’YE GİDEN YOL
Muhammed Esed, Avusturya asıllı Yahudi bir ailede dünyaya geldi; sonrasında ise İslam ile müşerref oldu. Düşünür, reformist, gezgin, gazeteci, din bilimci, yazar ve siyasetçi olan Esed, İslam dünyasında 1980 yılında yayınladığı Kur'an Mesajı adlı tefsiri ile tanındı ve tarihte büyük bir iz bıraktı.
Muhammed Esed kendi hayatını, Müslüman oluşunu, öncesini ve sonrasını muhteşem bir üslupla Mekke'ye Giden Yol'da kaleme almış; İslam dünyasının iç yüzünü, canlı gerçeğini ve Batı'ya karşı direniş destanını anlatmıştı.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
İSMET ÖZEL - ÜÇ ZOR MESELE
İsmet Özel'in Üç Mesele ve Zor Zamanda Konuşmak kitapları yeni ve uzun bir dibace ile bir arada "Üç Zor Mesele" adıyla neşredildi. İsmet Özel bu kitabın ortaya çıkma hikayesini şu sözlerle anlatmıştı:
"Üç Kulhuvallahi Bir Elham Üç Zor Mesele'nin Dibacesi işin işten geçmediği, Türkiye'de yapılacak şeylerin neler olduğu fikrine mahsus zeminin oluşmasına müsait vaktin işaretlerinin henüz belirebildiği inancıyla yazıldı. Bor'un pazarının geçtiğini kabul etmiyorum; dolayısıyla eşeğimi Niğde'ye sürme düşüncesinde de değilim. Üç Mesele'yi Zor Zamanda Konuşmak içinde erittim ve ortaya daha netameli Üç Zor Mesele çıktı. Niçin yaptım bunu? Her iki kitabın da müşterisi vardı. Yaptım, çünkü eşeğimi Niğde'ye sürmeğe rıza göstermiş olmak, her iki kitabın ikisinden de nasibini alamamış kıraat meraklılarına taviz vermekti. Paradoks her iki kitabın ikisinden de nasibini alamamışların her iki kitabın piyasaya çıkmasına sebep oluşlarındadır."
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.