Nurullah Genç'in Rüveyda adlı eserinden alıntılar
Divan ve hece şiiri estetiğiyle ördüğü zengin imgelerle dolu şiir dünyasıyla insanların ufkunu açan Nurullah Genç, ömrü boyunca biriktirdiklerini güzide eserinde bir araya getirdi. Tren garında başlayan edebi yolculuğuna halen devam eden Genç'in, en çok beğenilen şiirlerine yer verdiği Rüveyda adlı şiir kitabından alıntıları derledik.
Giriş Tarihi: 15.11.2019
09:29
Güncelleme Tarihi: 15.11.2019
10:04
"gelmedin; son hayal de yanıp yanıp kül oldu bu derûnî kavgada kırılan, gönül oldu şimdi menziller elem; yürek duman; sîne çâk devleri mahkûm eden hayatım şimdi helak gelmedin; yıldırımlar düştü hülyalarıma nasıl kıydın be zâlim, masum rüyalarıma sana doğru her adım neden hep ölüm sunar seni her andığımda, renk solar, desen yanar"
Nurullah Genç, Rüveyda adlı şiir kitabında en çok beğenilen şiirlerine yer veriyor . Şairin yılların birikimini bir araya getirdiği kitabına adını veren "Rüveyda"ya en güzel seslenişini ise şu dizelerde görüyoruz:
"Sular köpürmemeliydi Rüveyda Kırılmamalıydı ıslak dalları hasret servilerinin Ben zehire alışkınım, şerbete değil Rüyalar nefret eder avare duruşumdan Kâbuslar çeker ancak derdimi yeryüzünde Sen gün boyu simsiyah bir ufukla beraber Ben her gece bir Mehdî türküsüyle çilekeş Yargılamak için zeval kayıtlarını İnkılâp bekliyorum"
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
Nurullah Genç, 9 Eylül 1960 tarihinde Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Horasan'da, liseyi ve üniversiteyi Erzurum'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1984 yılında aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak girdi. Akademik hayatına Para ve Banka dersi vererek başladı. Yönetim ve Organizasyon alanında çalışan Genç, 1990'da doktor, 1995'te doçent, 2001 yılında profesör oldu. Liderlik Analizi, Yönetim Sanatı, Stratejik Yönetim, İşletme Yönetimi, İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Davranış başta olmak üzere lisans ve lisansüstü düzeyde pek çok ders verdi. Ulusal ve uluslararası kongrelere bildiriler sundu ve makaleleri yayınlandı. 2013 yılında Sermaye Piyasası Kurulu üyeliğine atandı ve Kurul Başkan Vekili olarak 2015 Şubat ayında görevinden ayrıldı. Satrançla da ilgilenen Genç, Erzurum satranç şampiyonu oldu ve Türkiye satranç liginde oynadı.
1980 yılından itibaren pek çok edebiyat dergisinde şiirleri ve yazıları yayınlandı. 1979 yılında "Hicret" isimli şiiri ile MTTB Hicri 1400 Şiir yarışması Birincilik Ödülünü aldı. 1990 yılında "Yağmur " isimli şiiri ile TDV Na'atı Şerif Büyük Ödülüne lâyık görüldü. Sanat-edebiyat ve fotoğraf sanatı alanında çok sayıda ödülü, çeşitli mesleki eserleri, şiir kitapları ve romanları bulunmaktadır.
Nurullah Genç'in Fikriyat'ta yer alan tüm yazılarınız okumak için tıklayın.