Otizmle yaşamayı kolaylaştıran kitaplar
Farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Bakış açımızı, hayatımızı derinden etkileyen her faklı unsur bizi bir adım ileriye taşır. Bazen bu durum zorlu yolların habercisi olabilir. Otizm de hem kişiyi hem de ailesini derinden etkileyen bir farklılık. Nedeni henüz maalesef çözülemedi. Otizmle yaşamanın kolaylığını sağlayacak kitapları sizler için derledik.
Giriş Tarihi: 25.03.2019
09:36
Güncelleme Tarihi: 25.03.2019
10:33
A’DAN Z’YE OTİZM EL REHBERİ - JENNY MCCARTY, DR JERRY KARTZINEL
Eğer çocuğunuzda otizm varsa, bu kitap size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir. Bu kitap erken uyarı işaretlerini saptamak için her ebeveynin ihtiyaç duyduğu bir rehberdir.
Bu kitapta yer alan bilgileri kullanarak çevre, kimyasal ve besin tetikleyicileri etkisiz hale getirilebilir; otizmin nasıl önlenebileceği bilinebilir ve iyileşme sağlanması için doktorunuzla gerçek bir işbirliği sağlanabilir.
Kitabı incelemek veya satın almak için tıklayınız…
AH ŞU OTİZM - BARIŞ KORKMAZ
Otizmle ilgili sorular ve başlıca özellikler. Otizm nedir? Otizmde hareket bozuklukları nelerdir, motor gelişim nasıldır? Otizmde dil ve konuşma sorunları nelerdir? Otizmin nedenleri nelerdir? Otizmlilerde hangi tetkikler yapılır? Otizmli çocuklarda sık karşılaşılan ve günlük yaşamda sorun olabilen durumlar nelerdir? Otizm ve beslenme. Otizm ve tedavi. Otizm ve aile ve toplum. Otizm ve yaşam kalitesi / ergen ve erişkinde otizm.
Kitabı incelemek veya satın almak için tıklayınız…
ASPERGER SENDROMU - BARIŞ KORKMAZ
Nöropsikiyatrik bir bozukluk olan Asperger Sendromu (AS), doğrudan toplumsal ilişkilerde ve iletişimde bozukluklarla karakterize olan hastalıkların başında gelir. İlk kez Viyanalı çocuk hekimi Hans Asperger tarafından 1944'te tanımlandı. Günümüzde bu tanıyı alan kişilerin sayısında büyük bir artış görülüyor.
Kitabı incelemek veya satın almak için tıklayınız…
AQ OTİSTİK ZEKA VE SEVİYELERİ - SELVİ B. PERSSON
Otizm üzerine yapılan araştırmaların tarihçesi, otizmin hala ilk günlerdeki esrarını koruduğunu göstermektedir. Selvi Borazancı Persson AQ otistic Zeka tanımlamasıyla otizmi yeni bir bakış açısıyla değerlendirmektedir. Dünyaya gelişinden itibaren her çocuğun belli sürelerde tamamladığı otistik dönemlerin herhangi birinde takılı kalan kişileri otizmli diye tanımlıyor yazar.
Bir kişiye otizmli diyebilmemiz için otistik özelliklerin belli bir yoğunlukta olması gerekiyor. Bu bakış açısıyla, çevremizdeki kişilerde az ya da çok otistik özellikler gözleyebiliriz. Kitapta anlatılan eğitim yöntemleri, eğitimcilere ve otizmli kişilerin yakınlarına yol gösterecek niteliktedir. İlginç örneklerle zenginleştirilen bu kitap, okuyucuya farklı bir dünyanın kapılarını açıyor.
Kitabı incelemek veya satın almak için tıklayınız…
BANA BİRAZ OTİZM’DEN BAHSET - DR. BARIŞ EKİCİ
Otizm bir hastalık mı? Yoksa yüzlerce-binlerce hastalığın bir bulgusu mu? Otizm bir hastalık değil, bir sonuç. Birçok hastalığın ortaya çıkardığı bir sonuç. Altında karmaşık genetik nedenlerin yattığı bir durum. Bu küçük kitap karmaşayı basite indirgemeye çalışıyor. Temel kavramlardan alternatif tedavilere otizmle ilgili birçok konuyu akıcı şekilde anlatmaya çalıştık. Fırından yeni çıkmış, dumanı üzerinde bilimsel çalışmaları sizin için derledik. Gerçek bilginin peşinde olanların seveceğine inanıyoruz.
Kitabı incelemek veya satın almak için tıklayınız…