Arama

Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 isim Resmi Gazete'de yayımlandı. Atanan isimler arasında Alev Alatlı, Murat Bardakçı, Prof. Dr. Teoman Duralı, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunuyor.

  • 31
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. ŞABAN TEOMAN DURALI

Kıymetli yazarlarımızdan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, 1947 yılında Kozlu/Zonguldak'ta doğdu. İlköğrenimini Zonguldak Çatalağzı'nda, ortaöğretimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun oldu. Duralı 1975 yılında mezun olduğu bölümde asistan olarak göreve başlayıp 1977'de biyoloji felsefesine dair teziyle doktora çalışmasını bitirdi. 1978de NATO bursuyla Paris'te biyoteknoloji seminerlerine katıldı. Sırasıyla Mayıs 1982de yardımcı doçent, Ekim 1982de yine biyoloji felsefesi üzerine yazdığı tezle Doçent ve 1985te ABD Penn State University'de sunduğu "Kant'tın A Priori Bilgi İstidâtı" başlıklı çalışmasıyla mezun olduğu bölümde 1988de profesör oldu.

1992 – 1993 yılları arasında Kuala Lumpur Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde, 1994 yılındaysa Viyana Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi sıfatıyla ders verdi. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonu'nun mâlî desteğiyle Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine (Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ile Türkmenistan) araştırma gezisinde bulundu. 1992 – 1999 arasında Malezya'da misafir öğretim üyeliği görevine devam etti.

Şaban Teoman Duralı, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünün yanı sıra Türkiye'de on iki üniversitede ders okutmuş, 2009 – 2015 arasında, felsefe bölümü kurduğu, Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde dekanlık görevini ifâ etmiştir. Hâlen İstanbul Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi felsefe bölümlerinde ders vermektedir.

  • 32
  • 64
EĞİTİM VE ÖĞRETİM POLİTİKALARI KURULU
EĞİTİM VE ÖĞRETİM POLİTİKALARI KURULU

PROF. DR. ABDULLAH ATALAR

Abdullah Atalar (d. 11 Nisan 1954, Gaziantep, Türkiye), Bilkent Üniversitesi rektörü olan Türk bilim insanıdır. 1970 yılında Ankara Fen Lisesi'ni birincilikle bitiren Atalar, aynı yıl gerçekleştirilen Üniversitelere Giriş Sınavı'nda da beşinci olmuştur. Abdullah Atalar, B.Sc derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden almıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde de bölüm birincisi olmayı başaran Atalar, M.Sc ve Ph.D derecelerini sırasıyla 1976 ve 1978 yıllarında Stanford Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde elde etmiştir. Atalar'ın doktora tezi akustik mikroskobi hakkındadır.

1980 yılına kadar Stanford Üniversitesi'nde gerek öğrencilik gerekse öğrencilik sonrası araştırmalar için kalan Atalar, 1979-1980 yılları arasında 8 aylık bir süreçte HP şirketinde de çalışmıştır. 1981 yılında asistan profesörlüğe terfi eden Atalar, 1982-1983 yılları arasında üniversitedeki görevine ara vererek kısa bir süreliğine Batı Almanya'daki Leica şirketinde çalışmalarda bulunmuştur. 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne dönen Atalar yardımcı doçentliğe terfi etmiş ve 1986 yılına kadar bu üniversitedeki görevini sürdürmüştür. Atalar ayrıca 1980-1987 yılları arasında Aselsan firmasına da danışmanlık yapmıştır.

1986 yılında Bilkent Üniversitesi'nin kurulması ile bu üniversiteye transfer olan Atalar, doçent sıfatıyla Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kurmuş ve bu bölümün başkanlığına geçmiştir. 2004 ile 2011 arasında TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği yapmıştır. Atalar ayrıca TÜBİTAK Uzay (2004-2007) ve TÜBİTAK Ulakbim'in (2004-2012) Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Abdullah Atalar, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

  • 33
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. AHMET CEVAT ACAR

1960'da Kastamonu-Taşköprü'de doğdu. AÜ İşletme Fakültesi'ni bitirdi (1980). Yüksek lisans eğitimini İÜ İşletme Fakültesi "Personel Yönetimi ve Endüstri İlişkileri" doktorasını İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü "İşletme ve Personel Yönetim-Organizasyon" bölümünde tamamladı. İÜ İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı'nda 1994 yılında "yardımcı doçent", 1998'de Doçent, 2007'de profesör oldu. İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim-Organizasyon, Örgütsel Davranış alanlarında eğitim, araştırma, danışmanlık, yayın ve proje çalışmaları yapmıştır. Akademik çalışmaları yanında çeşitli komisyon ve kurul üyelikleri/başkanlıkları ile Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim kurulu üyeliği, İİE Müdür yardımcılığı ve YK üyeliği, Eğitim Koordinatörlüğü, Stratejik Planlama Kurulu üyeliği, Kariyer merkezi YK üyeliği, Yüksek Lisans program başkanlığı, ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Strateji Belgesi Danışma Kurulu üyelikleri ile İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı (2010-2012) görevlerinde bulunmuştur. Ağustos 2012'den beri TÜBA Başkanlığı'nı yürüten Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, aynı zamanda ÇASGEM Danışma Kurulu, ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Strateji Belgesi Danışma Kurulu üyesi ve Kamu Hakem Kurulu yedek üyesidir. Prof. Acar, evli ve iki çocuk babasıdır.

  • 34
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

AHMET GÜNDOĞDU

1 Ocak 1961'de Gümüşhane Torul ilçesi Söğüteli köyünde doğdu. Asıl mesleği öğretmen olan Gündoğdu, ilköğrenimini köyünde tamamladı. Ardından Erdemli İmam Hatip Lisesinde başladığı orta öğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Bakırköy Ticaret Lisesinde öğretmenlik yaptı. Askerliğini Kars-Selim Lisesinde Yedek Subay Öğretmen olarak tamamladı.

Milli Gençlik Vakfı ve Öğretmenler Vakfı Yöneticiliği, Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Başkanlığı, İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlığı; Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Memur-Sen Genel Başkanı sıfatıyla; Ekonomik ve Sosyal Konsey, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi, Anayasa Platformu ve Akil İnsanlar Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu. TBMM İdare Amiri olarak görev yapıyordu. Evli olan Gündoğdu, Orta düzeyde Arapça ve İngilizce biliyor.

  • 35
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

KEMAL ŞAMLIOĞLU

Rize'nin Ardeşen ilçesinde dünyaya gelen Kemal
Şamlıoğlu; lise tahsilini 1995 yılında Trabzon-Of İmam Hatip Lisesi´nde, Lisansını ise 1999 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Programında tamamladı. Aynı üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında tezli yüksek lisansını yaptı. Yeni Türk Edebiyatı dalında Doktora eğitimini de yapan Kemal Şamlıoğlu İngilizce biliyor.

Kemal Şamlıoğlu, 1999 yılından 2002 yılına kadar çeşitli okullarda öğretmen olarak çalıştı. 2002 yılından 2014 yılına kadar özel bir öğretim kurumunda yönetici olarak görev yaptı. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Kemal Şamlıoğlu 21.04.2014 - 14.03.2016 tarihleri arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 15.03.2016 tarihinde de Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü olarak göreve başladı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN