Arama

Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 isim Resmi Gazete'de yayımlandı. Atanan isimler arasında Alev Alatlı, Murat Bardakçı, Prof. Dr. Teoman Duralı, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunuyor.

  • 33
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. AHMET CEVAT ACAR

1960'da Kastamonu-Taşköprü'de doğdu. AÜ İşletme Fakültesi'ni bitirdi (1980). Yüksek lisans eğitimini İÜ İşletme Fakültesi "Personel Yönetimi ve Endüstri İlişkileri" doktorasını İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü "İşletme ve Personel Yönetim-Organizasyon" bölümünde tamamladı. İÜ İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı'nda 1994 yılında "yardımcı doçent", 1998'de Doçent, 2007'de profesör oldu. İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim-Organizasyon, Örgütsel Davranış alanlarında eğitim, araştırma, danışmanlık, yayın ve proje çalışmaları yapmıştır. Akademik çalışmaları yanında çeşitli komisyon ve kurul üyelikleri/başkanlıkları ile Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim kurulu üyeliği, İİE Müdür yardımcılığı ve YK üyeliği, Eğitim Koordinatörlüğü, Stratejik Planlama Kurulu üyeliği, Kariyer merkezi YK üyeliği, Yüksek Lisans program başkanlığı, ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Strateji Belgesi Danışma Kurulu üyelikleri ile İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı (2010-2012) görevlerinde bulunmuştur. Ağustos 2012'den beri TÜBA Başkanlığı'nı yürüten Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, aynı zamanda ÇASGEM Danışma Kurulu, ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Strateji Belgesi Danışma Kurulu üyesi ve Kamu Hakem Kurulu yedek üyesidir. Prof. Acar, evli ve iki çocuk babasıdır.

  • 34
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

AHMET GÜNDOĞDU

1 Ocak 1961'de Gümüşhane Torul ilçesi Söğüteli köyünde doğdu. Asıl mesleği öğretmen olan Gündoğdu, ilköğrenimini köyünde tamamladı. Ardından Erdemli İmam Hatip Lisesinde başladığı orta öğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Bakırköy Ticaret Lisesinde öğretmenlik yaptı. Askerliğini Kars-Selim Lisesinde Yedek Subay Öğretmen olarak tamamladı.

Milli Gençlik Vakfı ve Öğretmenler Vakfı Yöneticiliği, Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Başkanlığı, İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlığı; Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Memur-Sen Genel Başkanı sıfatıyla; Ekonomik ve Sosyal Konsey, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi, Anayasa Platformu ve Akil İnsanlar Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu. TBMM İdare Amiri olarak görev yapıyordu. Evli olan Gündoğdu, Orta düzeyde Arapça ve İngilizce biliyor.

  • 35
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

KEMAL ŞAMLIOĞLU

Rize'nin Ardeşen ilçesinde dünyaya gelen Kemal
Şamlıoğlu; lise tahsilini 1995 yılında Trabzon-Of İmam Hatip Lisesi´nde, Lisansını ise 1999 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Programında tamamladı. Aynı üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında tezli yüksek lisansını yaptı. Yeni Türk Edebiyatı dalında Doktora eğitimini de yapan Kemal Şamlıoğlu İngilizce biliyor.

Kemal Şamlıoğlu, 1999 yılından 2002 yılına kadar çeşitli okullarda öğretmen olarak çalıştı. 2002 yılından 2014 yılına kadar özel bir öğretim kurumunda yönetici olarak görev yaptı. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Kemal Şamlıoğlu 21.04.2014 - 14.03.2016 tarihleri arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 15.03.2016 tarihinde de Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü olarak göreve başladı.

  • 36
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. ÖKTEM VARDAR

Lisans eğitimini 1966-71 Robert College'de, yüksek lisans eğitimini 1971-72 ve doktora eğitimini 1972-75 University of California, Berkeley'de alan Öktem Vardar, 1975-2004 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde görev yaptı.

1981'de doçent, 1988'de profesör olmuş, Makina tasarımı, Yorulma ve Kırılma mekaniği konularında aktif çalışmış, kırılma laboratuvarını kurmuştur. 1994-2000 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı, 2001-2004 yılları arasında Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

Ayrıca, YÖK Üyesi, TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi, Feza Gürsey Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSSİDE ve UME yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. 2004-2010 yıllarında Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı / Vekili olarak çalıştı. 2003'ten beri Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı hakemi ve 14 Avrupa üniversitesinin kurumsal değerlendirmesinde rol aldı. 2011 yılında Magna Charta Observatory genel sekreterliğini yürüttü. TED Üniversitesi'nin ilk rektörüdür.

  • 37
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. TUNCAY DÖĞEROĞLU

Tuncay Döğeroğlu, 1985 yılında lisans derecesini, 1988 ve 1993 yıllarında ise yüksek lisans ve doktora derecelerini Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden aldı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2003'de Doçent, 2008'de ise Profesör unvanını aldı.

Uluslararası Teorik Fizik Araştırmaları Merkezi (ICTP) burslusu olarak 2000-2001 yılları arasında İtalya'da Roma CNR Hava Kirliliği Araştırmaları Enstitüsünde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN