Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 isim Resmi Gazete'de yayımlandı. Atanan isimler arasında Alev Alatlı, Murat Bardakçı, Prof. Dr. Teoman Duralı, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunuyor.
Giriş Tarihi: 09.10.2018
19:04
Güncelleme Tarihi: 10.10.2018
12:27
PROF . DR. TUNCAY DÖĞEROĞLU
Tuncay Döğeroğlu, 1985 yılında lisans derecesini, 1988 ve 1993 yıllarında ise yüksek lisans ve doktora derecelerini Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden aldı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2003'de Doçent, 2008'de ise Profesör unvanını aldı.
Uluslararası Teorik Fizik Araştırmaları Merkezi (ICTP) burslusu olarak 2000-2001 yılları arasında İtalya'da Roma CNR Hava Kirliliği Araştırmaları Enstitüsünde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı.
PROF . DR. UMRAN S. İNAN
2009 yılından bu yana Koç Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Umran S. İnan, 1972'de lisans, 1973'te yüksek lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. Prof. Dr. İnan, 1977'de Elektrik – Elektronik Mühendisliği dalında Stanford Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı. Stanford Üniversitesi'ndeki akademik hayatı boyunca jeofizik, yakın uzay, iyonosfer ve atmosfer fiziği, radyasyon kuşakları, elektromanyetik dalga-temel parçacık etkileşimi ve çok düşük frekanslı radyo bilimi alanlarında çalışmalar yaptı; şimdiye kadar 60 doktora öğrencisi mezun etti. Prof. Dr. İnan'ın Stanford Üniversitesi'ndeki araştırma grubu uzun yıllar Antarktika dâhil olmak üzere yedi kıtada kırktan fazla yerde ve aynı zamanda da Dünya yörüngesindeki çeşitli uydularda gözlemler yaptı. Bu çalışmaların bir kısmı halen ABD'nin diğer üniversitelerinde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan eski doktora öğrencileri tarafından yürütülüyor.
Prof. Dr. İnan Amerikan Jeofizik Birliği, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü ve Amerikan Fizik Kurumu'nun "Fellow" rütbeli üyesi ve Uluslararası Radyobilim Birliği'nde çeşitli görevlerde bulundu. 2010'da Türkiye Bilimler Akademisi Üyeliği'ne seçilen Prof. Dr. Umran İnan'ın çalışmaları sebebiyle Antarktika'daki bir dağ "İnan Tepesi" olarak isimlendirildi. 2004-2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı, 2010-2016 yılları arasında yine aynı Fakültenin Dekanı olarak görev yaptı.
Geçmişte Kalite Derneği (KalDer) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Genel Sekreteri, Küresel Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreter Saymanı, Avrupa Mühendislik Eğitimi Dermeği (SEFI) Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Mühendislik Eğitimi Derneğinin (IFEES) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Halen Mühendislik Dekanları Konseyinin (MDK) Yürütme Kurulu Üyeliği ve Mesleki Yeterlilik Kurumu TYÇ Kurulu Üyeliği devam etmekte.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Tuncay Döğeroğlu, Haziran 2015'ten bu yana Yükseköğretim Kurulu Kurum Danışmanı, Aralık 2015'ten bu yana ise Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.
PROF . DR. YAVUZ ATAR
1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Yavuz Atar, aynı yıl Selçuk Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında doktorasını tamamladı. Bu süreçte Leicester Üniversitesi'nde "Anayasal Değişme ve Anayasa Yapımı" konusunda araştırmalar yaptı. 1995 yılında doçent, 2004 yılında ise profesör unvanı aldı. Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesinde uzun yıllar Anayasa Hukuku kürsüsünde dersler verdi. Aynı üniversitede birçok idari görevde bulundu. 2005-2011 yılları arasında Başbakanlık Bilgi edinme ve değerlendirme kurulu üyeliği, 2011'den günümüze kadar ise Kırgızistan Manas Mütevelli Heyeti üyeliği yaptı. 2007 yılında oluşturulan Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki, Anayasa Bilim Komisyonu üyeliğinde bulundu. 2010 yılında YÖK üyesi olarak atanan Atar, 2014-2016 yılları arasında YÖK Başkan vekili olarak atanmıştır.2016 yılında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan Anayasa Çalışma Komisyonları üyeliği yaptı. 2016-2017 döneminde Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen İbn Haldun Üniversitesi öğretim üyesi olarak çalışan Yavuz Atar, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.
EKONOMİ POLİTİKALARI KURULU
DR. CEMİL RAGIP ERTEM
Cemil Ertem, üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise finans ve iktisat alanlarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yaptı.
ATV Ana Haberde ekonomi ve siyaset editörlüğü görevini yürüttü.
İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Cemil Ragıp Ertem Finans ve İşletme dersleri veriyor. Bilgi ekonomisi, ekonomi-politik, alternatif büyüme ve para teorileri alanında çalışan Ertem 2011 yılı MÜSİAD en iyi ekonomi yazarı ödülünü aldı.
TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) yönetim kurulu danışmanı olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak da görev aldı.
HAKAN YURDAKUL
Hakan Yurdakul, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimine başladı. "Balistik ve Cruise Füzelerinin Yayılması ve Türkiye" başlıklı savunulmamış bir tez çalışması yaparak 2001 yılında yüksek lisans derecesini aldı.
2005-2006 yıllarında Koç Üniversitesinde "Yönetici MBA" eğitimi aldı. 2011 yılında Bahçeşehir Üniversitesinde Yönetim ve Organizasyon Alanında doktora eğitimine başlayan Hakan Yurdakul, tezinde Satın alma Gücü Paritesi ve Doğrudan Yabancı Yatırımlar Arasındaki Bağlantılar bağlamında Türkiye'ye Doğrudan Yabancı Yatırım Girişleri konusu üzerinde çalıştı.
Hakan Yurdakul, iş hayatına 1997 yılında Esbank'ta başladı. 2001 yılına kadar analist olarak görev yaptı. 2001 yılı Nisan ayı ile 2007 yılı Temmuz ayı arasında SFS, Stratejik İşlevsel Sistemler Yazılım ve Danışmanlık şirketinde Grup Proje Yöneticisi olarak çalıştı. Temmuz 2007'den itibaren QAD şirketi Ülke Satış Müdürü olarak görev yapan Hakan Yurdakul, Türkiye, BDT ve Doğu Avrupa'da üretim için ERP'nin pazarlama ve satış yönetimi sorumluluğunu üstlendi. 2008-2011 yılları arasında SFS, Stratejik İşlevsel Sistemler Yazılım ve Danışmanlık Şirketinin Genel Müdürlüğünü yürüttü.
Şubat 2012'den itibaren MEDGULF Akdeniz ve Körfez Sigorta ve Reasürans A.Ş.'de Dönüşüm Müdürü olarak yeni sağlık-hayat dışı sigorta ve ikili sigorta ERP sistemi için RFI ve RFP süreçlerinin yönetimi, iş süreçlerinin dönüşüm faaliyetleri, grubun rol tanımları ve hiyerarşileri, Yönetim-HR-BİT firmaları ile çalışma, proje ve program yönetimi faaliyetleri konularında çalışma yürüttü.
Şubat 2012'den itibaren MEDGULF Akdeniz ve Körfez Sigorta ve Reasürans A.Ş.'de Dönüşüm Müdürü olarak yeni sağlık-hayat dışı sigorta ve ikili sigorta ERP sistemi için RFI ve RFP süreçlerinin yönetimi, iş süreçlerinin dönüşüm faaliyetleri, grubun rol tanımları ve hiyerarşileri, Yönetim-HR-BİT firmaları ile çalışma, proje ve program yönetimi faaliyetleri konularında çalışma yürüttü.