Arama

Modern çağdan çıkış mümkün mü?

İnsanlık modern çağ ile beraber madden güçlü, manen yok olmanın eşiğine geldi. Kitleler halinde popüler kültürün elinde canlı bir oyuncak olan insanlık, bugünlere bir anda ulaşmadı. Endüstri Devrimi ile başlayan modern dönem, insanların fabrikalarda çalışmaları ve vahşi kapitalizm fırınını harlamaları ile devam etti. Peki, bunca karamsarlığa ve kötülüğe rağmen bir çıkış yolu mümkün mü?

◾ İşte bir medeniyeti kuvvetlendiren, yukarı yönde ivme kazandıran kitaplar da tam da bu noktada zuhur etti.

Müslüman ilim adamları her alana dair aşılamayan eserleri böyle nezih ve huzurlu bir ortamda ortaya koydular.

Dünya tarihinin en trajik olaylarından biri: Çocuk Haçlı seferleri

◾ Lakin zamanla ibre ters yönde hareket etmeye başladı. Yavaş yavaş maddi olan her türlü üstünlük tekraren Batılılara geçti.

◾ Onlar ise İslam dünyasından Haçlı Seferleri ile çaldıkları bu nimetleri kendileri dışında kalan insanları köleleştirmek ve onlar üzerinde tahakküm kurmak için kullandılar.

Şehirlerinden kan sızan medeniyet: Vahşi Batı

◾ Batı medeniyeti kendisini İslam'ın tam karşısında konumlayarak bir meşruiyet kazanma yolunu tuttu. Bu metod aynı zamanda içerisinde bir eziklik psikolojisi taşıyordu.

◾ Batı, İspanya'da Müslüman olan din kardeşlerini ve Arapça öğrenen İspanyolları hiç unutmadı. Reconquista dediğimiz katliam serisi bu sebeple başladı.

Kapitalizm klasik üretebilir mi?

Asırlar boyunca Müslümanların gölgesi altında kalan bu zihniyet, katliamlar ile mazisini temizleme ve yeni bir gelecek inşa etme yolunu tercih etti.

◾ Batılı ülkeler bugün, İkinci Dünya Savaşı'nda gerçekleşen soykırımı gündemde kasıtlı şekilde tutarak mazilerini temize çekmeye gayret ediyorlar.

Edmondo de Amicis'in Gözünden İstanbul

  • 10
  • 20

◾ İşte Batılıların Reconquista ile başlayan hesaplaşma hareketleri Endüstri Devrimi ile zirve noktasına ulaştı. Müslümanlardan intikam almak ve dünyanın zenginliğine ulaşmak isteyen zihniyet, bu uğurda neler yapmadı ki?

◾ Evvela kadın, çocuk, ihtiyar demeden tüm vatandaşlarını zorla şehirlere doldurdular. Çünkü fabrika demek çalışacak işçi, üretim gücü demekti.

Şeyh Şamil'in Mektupları

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN