Arama

Modern çağdan çıkış mümkün mü?

İnsanlık modern çağ ile beraber madden güçlü, manen yok olmanın eşiğine geldi. Kitleler halinde popüler kültürün elinde canlı bir oyuncak olan insanlık, bugünlere bir anda ulaşmadı. Endüstri Devrimi ile başlayan modern dönem, insanların fabrikalarda çalışmaları ve vahşi kapitalizm fırınını harlamaları ile devam etti. Peki, bunca karamsarlığa ve kötülüğe rağmen bir çıkış yolu mümkün mü?

Asırlar boyunca Müslümanların gölgesi altında kalan bu zihniyet, katliamlar ile mazisini temizleme ve yeni bir gelecek inşa etme yolunu tercih etti.

◾ Batılı ülkeler bugün, İkinci Dünya Savaşı'nda gerçekleşen soykırımı gündemde kasıtlı şekilde tutarak mazilerini temize çekmeye gayret ediyorlar.

Edmondo de Amicis'in Gözünden İstanbul

  • 10
  • 20

◾ İşte Batılıların Reconquista ile başlayan hesaplaşma hareketleri Endüstri Devrimi ile zirve noktasına ulaştı. Müslümanlardan intikam almak ve dünyanın zenginliğine ulaşmak isteyen zihniyet, bu uğurda neler yapmadı ki?

◾ Evvela kadın, çocuk, ihtiyar demeden tüm vatandaşlarını zorla şehirlere doldurdular. Çünkü fabrika demek çalışacak işçi, üretim gücü demekti.

Şeyh Şamil'in Mektupları

  • 11
  • 20

İnsanlık onurunu hiçe sayan, haysiyet ve gururu yok eden bu vahşi zihniyet, kanalları ve toprakları insan kanı ile sulayarak zalim bir maddi düzen kurdu.

◾ Bugün Avrupa şehirleri, zamanında feda edilen milyonlarca canın kanı üzerinde yüzen birer gemiyi andırır. Kimse kanı hatırlamak için aşağıya bakmaz.

Ahlak'ın gelişimi

  • 12
  • 20

◾ Zamanla koca fabrikalar ve bu fabrikaların hammaddeleri için zorla köleleştirilen insanlar sosyal statü kazandılar.

◾ Lakin kazanılan bu statü sadece dünyanın gözünü boyamak ve demokrasinin işleyişini devam ettirmek için gerçekleştirilen bir eylemdi.

Batı'nın yeni AVM'si: Retro pazarı

  • 13
  • 20

◾ Batılı kan emici baronlar, kendi milletlerinden olan alt sınıfları dahi ticaretlerine dahil etmedikleri gibi onlarla aynı kamarayı bile paylaşmadılar.

On yedinci ve on sekizinci yüzyılda Doğu Hindistan Ticaret Şirketi dünyada var olan ticaretin yarısından fazlasını elinde tutuyordu.

Biz'den Ben'e: Kişisel Gelişim

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN