Balkanlarda bir Osmanlı incisi
Ege denizinin kuzey sahilinde Selanik ile Dedeağaç (Alexandropolis) arasında yer alır; ıssız bir Ortaçağ yerleşim bölgesinde Osmanlılar tarafından kurulmuştur. Kavala, Kuzey Ege'ye doğru çıkıntı yapan kayalık bir burunda iyi korunmuş olup günümüze ulaşan bir Bizans ve Osmanlı kalesinin hâkim olduğu alanda bulunur.
Giriş Tarihi: 24.05.2018
18:36
Güncelleme Tarihi: 24.05.2018
18:53
Günümüzde müze olarak kullanılan evin önündeki meydanda bulunan bronz atlı heykel ise 1934 yılında Mehmet Ali Paşa 'yı onurlandırmak için Yunan heykeltıraş Dimitriadis tarafından yapılmış.
MİLATTAN ÖNCE 5. YÜZYIL VE KAVALA KALESİ
Eski Şehir 'in bulunduğu yarımadaya hâkim bir tepe üzerinde yer alan Kavala Kalesi 'nin (Kavala Castle ) tarihi milattan önce 5. yüzyıla , yani kentin Roma İmparatorluğu sınırları içerisinde olduğu döneme kadar uzanıyor.
İçerisinde düzenlenen kültürel etkinliklere katılmak ve sahip olduğu muhteşem manzarayı izlemek için Kavala gezilecek yerler listenize dâhil edebileceğiniz askeri yapı, günümüzdeki görünümünü ise Osmanlı 'nın 1425 'te gerçekleştirdiği yeniden inşa çalışmalarıyla kazanmış. Yapı içerisinde düzenlenen kültürel etkinlikler arasında dans, tiyatro ve müzik bulunmaktadır.
KENTİN SİMGELERİNDEN SU KEMERİ VE ŞEHİR DUVARLARI
Roma orijinli yapı Su Kemeri (Kamares ), ilk yapıldığında hem su aktarımı hem de Akropolis 'in savunulması amaçları için kullanılmış.
Kentin simgelerinden birisi olan Su Kemeri, günümüzdeki halineyse Kanuni Sultan Süleyman 'ın Osmanlı tahtında olduğu 1550 yılında getirilmiş.