Balkanlarda bir Osmanlı incisi
Ege denizinin kuzey sahilinde Selanik ile Dedeağaç (Alexandropolis) arasında yer alır; ıssız bir Ortaçağ yerleşim bölgesinde Osmanlılar tarafından kurulmuştur. Kavala, Kuzey Ege'ye doğru çıkıntı yapan kayalık bir burunda iyi korunmuş olup günümüze ulaşan bir Bizans ve Osmanlı kalesinin hâkim olduğu alanda bulunur.
Giriş Tarihi: 24.05.2018
18:36
Güncelleme Tarihi: 24.05.2018
18:53
Bu muhteşem yapı, Türk-Yunan ilişkilerinin en kötü dönemlerinde bar, lokanta, diskotek ve kafeterya gibi, şanına hiç de yakışmayan şekillerde kullanılmış. Sonra da kaderine terk edilmiş. Ancak İzmir kökenli tütün tüccarı Kavalalı ünlü işkadını Anna Misirlian'ın maddi ve manevi katkıları sayesinde, imaret bugün ağırbaşlılığını, lüksün ve sadeliğin birbirini tamamladığı çok şık ve önemli bir otel olarak hizmet veriyor.
Makedon mimarisinin başarılı örneklerinden sayılan Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi , 1720 yılında kentin eski yerleşiminin merkezinde inşa edilmiş.
Son Mısır Hanedanı'nın kurucusu olan tarihi şahsiyetin doğduğu ve çocukluk yıllarını geçirdiği yapı, iki katılı ve geniş bahçeli olarak tasarlanmış.
Günümüzde müze olarak kullanılan evin önündeki meydanda bulunan bronz atlı heykel ise 1934 yılında Mehmet Ali Paşa 'yı onurlandırmak için Yunan heykeltıraş Dimitriadis tarafından yapılmış.
MİLATTAN ÖNCE 5. YÜZYIL VE KAVALA KALESİ
Eski Şehir 'in bulunduğu yarımadaya hâkim bir tepe üzerinde yer alan Kavala Kalesi 'nin (Kavala Castle ) tarihi milattan önce 5. yüzyıla , yani kentin Roma İmparatorluğu sınırları içerisinde olduğu döneme kadar uzanıyor.