Arama

İstanbul'un en iyi fotoğraf çekilecek yerleri 📷

Taşı toprağı altın, her adımda tarih kokan İstanbul; yeşili, mavisi ve eski eserleriyle geçmiş zamanları yaşatmaya devam ediyor. Türkiye'nin tarihi ve kültürel anlamda en zengin şehri olarak kabul edildiği için hemen her yerinde fotoğraf çekebilmeniz mümkün. Özellikle fotoğraf makineleri ve cep telefonlarının yardımıyla hızla yaygınlaşan fotoğrafçılık merakı ile tarihi ve manevi değeri yüksek yerlerde mükemmel kareler yakalayabilirsiniz. Bu merakınız sayesinde yeni yerleri de keşfe çıkmış olursunuz. Sizler için, özellikle İstanbul'da keyifli kareler yakalayabileceğiniz birkaç yer hakkında bilgiler derledik.

  • 12
  • 15
YILDIZ PARKI
YILDIZ PARKI

Yıldız Parkı, İstanbul'un, Beşiktaş İlçesinde yer alan tarihi park. Balmumcu'dan Ortaköy'e uzanan Palanga Caddesi kuzey ve doğu sınırını, Ortaköy'den Beşiktaş'a uzanan Çırağan Caddesi güney sınırını oluşturur.

Osmanlı döneminde, özellikle 1600'lerin başlarında ön plana çıkmaya başladı. O zamanlar Kazancıoğlu Bahçesi adını taşıyan ve bu ailenin mülkü olan topraklar padişah IV. Murat tarafından satın alınarak kızı Kaya Sultan'a hediye edildi. Lale Devri döneminde süsleme zevkine dayalı düzenlenen çırağan alemleri sırasında çeşitli eğlencelere mekân olmuştur. Önce Çırağan Sarayı'nın arka bahçesi, sonra da 1877'den itibaren genişletilmesine geçilen Yıldız Sarayı'nın dış koruluğu olan yeşillik, 1940'tan sonra Yıldız Parkı olarak adlandırıldı.

  • 13
  • 15
Nasıl giderim?
Nasıl giderim?
Nasıl giderim?

Yıldız Parkı'na Beşiktaş-Ortaköy yolu üzerinden ve Balmumcu'dan Ortaköy'e bağlanan Palanga Caddesi üzerinden giriş yapabilir ya da Beşiktaş'tan Ortaköy'e doğru giden belediye otobüslerini tercih edebilirsiniz.

  • 14
  • 15
BÜYÜKADA
BÜYÜKADA

Büyükada, Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Yüzölçümü 5,4 kilometrekaredir. Adalar'da biri güney diğeri kuzeyde olmak üzere iki tepe bulunur. Seyahatnamelerden ve tarihi olaylardan anlaşıldığı kadarıyla Büyükada, Bizans döneminde de, Osmanlı döneminde de hep meskun kalmıştır.

Büyükada'da bulunan 4 camiden mimari bakımdan en dikkat çekeni 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan Hamidiye Camii'dir. Mimari açıdan batı etkisinde inşa edilmiş bulunan bu cami, Ada Camii sokağında bulunur.

  • 15
  • 15
Nasıl giderim?
Nasıl giderim?

Nasıl giderim?

Büyükada'ya günümüzde Sirkeci, Kabataş ve Bostancı'dan kalkan Ada Vapurları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deniz otobüsleri ile ulaşmak mümkündür.

Yahya Kemal'in "Aziz" İstanbul'u

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN