Arama

İstanbul'un en iyi fotoğraf çekilecek yerleri 📷

Taşı toprağı altın, her adımda tarih kokan İstanbul; yeşili, mavisi ve eski eserleriyle geçmiş zamanları yaşatmaya devam ediyor. Türkiye'nin tarihi ve kültürel anlamda en zengin şehri olarak kabul edildiği için hemen her yerinde fotoğraf çekebilmeniz mümkün. Özellikle fotoğraf makineleri ve cep telefonlarının yardımıyla hızla yaygınlaşan fotoğrafçılık merakı ile tarihi ve manevi değeri yüksek yerlerde mükemmel kareler yakalayabilirsiniz. Bu merakınız sayesinde yeni yerleri de keşfe çıkmış olursunuz. Sizler için, özellikle İstanbul'da keyifli kareler yakalayabileceğiniz birkaç yer hakkında bilgiler derledik.

  • 8
  • 15
KUZGUNCUK
KUZGUNCUK

Anadolu yakasının en güzel semtlerinden olan Kuzguncuk şirin sokakları ve nostaljik evleri ile fotoğraf meraklıların uğrak yerlerinden biri. İstanbul'da Anadolu Yakası'nda Üsküdar ilçesinde bulunan Kuzguncuk, sakinliği, doğası, huzuru ve farklı dinlere mensup insanların birlikte yaşadığı eski semtlerden...

Kuzguncuk'un en önemli simgesi, İcadiye Caddesi... Kuzguncuk sokaklarında rengârenk tarihi evler ve köşkler kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Tarihi ev ve köşkleri barındıran "Simitçi Tahir" Sokağı gezilmesi gereken yerler arasında alıyor.

  • 9
  • 15
Nasıl giderim?
Nasıl giderim?

Kuzguncuk'ta boğazı gören Çınaraltı kafede çayınızı yudumlayıp; dinlenebilir ardından; Kuzguncuk'un yokuşunu çıktığınızda Botanik Bahçe'yi ziyaret edebilirsiniz.

Nasıl giderim?

Avrupa Yakası'ndan Kuzguncuk'a gitmek için Beşiktaş iskelesinden kalkan Üsküdar motorlarına binerek Üsküdar'a geçebilirsiniz. Üsküdar'dan yürüyerek ya da Mihrimah Sultan Camii'nin önünden kalkan Beykoz istikameti otobüslerine binebilirsiniz. Anadolu Yakası'ndan Kuzguncuk'a gitmek isteyenler ise Mihrimah Sultan Camii'nin önünde kalkan otobüs ve minibüsleri kullanarak ya da yürüyerek gitmeyi tercih edebilirler.

İstanbul'u anlamak için görülmesi gereken 10 mekan

  • 10
  • 15
EMİRGAN KORUSU
EMİRGAN KORUSU

Emirgân Korusu, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan bir korudur. İstanbul Boğazı kıyılarında, Emirgân-İstinye semtleri arasında yer alır. İstanbul Boğazı kıyısında, 47,2 hektarlık bir alanda sırtlar ve yamaçlar üstüne yayılmıştır. Çevresi yüksek duvarlarla çevrilmiş durumdadır.

Koru, 17. yüzyılda Osmanlı padişahı IV. Murad tarafından İranlı Emir Güne Han'a armağan edilmiştir. Daha önce Feridun Bahçeleri olarak anılan bölge bundan sonra Emirgân Korusu olarak anılmaya başlanmıştır. Yüzyıllar boyunca pek çok kez el değiştirmiş, 19. yüzyılda Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından Mısır Hıdivi İsmail Paşa'ya verilmiştir. 1871-1878 yılları arasında koru içinde 3 köşk yaptırılmıştır. Günümüze de ulaşan bu köşkler Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak adlandırılmaktadır. 1940 yılında dönemin İstanbul belediye başkanı Lütfi Kırdar'ın girişimiyle kamulaştırılıp park olarak düzenlenerek halka açılmıştır.

  • 11
  • 15
Nasıl giderim?
Nasıl giderim?

Emirgan, sahilin ve yeşil alanın buluştuğu noktada yer alıyor. Emirgan Korusu, doğanın zenginliğine ev sahipliği yapıyor. Tarihi mekânların ve çınar altı kahvelerinin bulunduğu bu semtte Şerifler Yalısı, Emirgan Camii, Sakıp Sabancı Müzesi ve Hidiv İsmail Paşa Yalısı görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

İstanbul'da mutlaka yapmanız gereken 10 aktivite listemiz için tıklayın.

Nasıl giderim?
Emirgan Korusu'na toplu taşıma ile gitmek için sahil yolundan Sarıyer yönüne giden tüm belediye otobüsleri kullanılabilir.
  • 12
  • 15
YILDIZ PARKI
YILDIZ PARKI

Yıldız Parkı, İstanbul'un, Beşiktaş İlçesinde yer alan tarihi park. Balmumcu'dan Ortaköy'e uzanan Palanga Caddesi kuzey ve doğu sınırını, Ortaköy'den Beşiktaş'a uzanan Çırağan Caddesi güney sınırını oluşturur.

Osmanlı döneminde, özellikle 1600'lerin başlarında ön plana çıkmaya başladı. O zamanlar Kazancıoğlu Bahçesi adını taşıyan ve bu ailenin mülkü olan topraklar padişah IV. Murat tarafından satın alınarak kızı Kaya Sultan'a hediye edildi. Lale Devri döneminde süsleme zevkine dayalı düzenlenen çırağan alemleri sırasında çeşitli eğlencelere mekân olmuştur. Önce Çırağan Sarayı'nın arka bahçesi, sonra da 1877'den itibaren genişletilmesine geçilen Yıldız Sarayı'nın dış koruluğu olan yeşillik, 1940'tan sonra Yıldız Parkı olarak adlandırıldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN