Arama

Açlık ile ilgili kim, ne söylüyor?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, hayatın pek çok alanında olduğu gibi açlık tokluk kavramları konusunda da insanlığı uyarmış ve bu konuda uyulması gereken kuralları ashabına söylemiştir. Ardından gelen İslam alimleri de açlıkla ilgili hususlara değinmişler; insanoğlunu felakete sürükleyen şeyin "alışılan tokluk" olduğunun altını çizmişlerdir. Dünya edebiyatında açlık, daha çok insan psikolojisi ve yaşama etkisi ile ele alınırken; modern çağda ise uzmanlar, yemek yeme ihtiyacının "duygusal açlık" olabileceğini ifade ediyor. Peki, açlık konusunda, kim, ne söylüyor? Açlık konusundaki görüşleri ve eserleri derledik.

  • 16
  • 16
YEME ARZUSUNUN TEMELİNDE NE YATIYOR?
YEME ARZUSUNUN TEMELİNDE NE YATIYOR?

Açlık ve yeme arzusunun temelinde yatan içgüdü de pek çok yazarın konusu olmuştur. Onlardan biri de yeme bozukluğu alanında psikoterapist olarak çalışan Doreen Virtue'nin kaleme aldığı Duygusal Açlık kitabıdır.

Virtue, yeme duygusunu iki nedene bağlar: Birincisi duygusal açıdan daha iyi hissetme arzusu, ikincisi ise enerji düzeyini değiştirme isteği. Ona göre, daha canlı, daha sakin, daha güvende, daha az öfkeli ya da daha az korkmuş hissetmek isteyen beden buna göre yeme eğilimini değiştirir.

Duygusal Açlık kitabını incelemek ve satın almak için tıklayın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN