Arama

Beykoz'un saklı incisi: Anadolu Kavağı

Dünyanın başkenti İstanbul, birçok insan için cazip bir merkez olsa da şehir sakinleri kimi zaman günlük hayatın koşuşturmasından ve kalabalıktan soyutlanmak amacıyla doğa ile baş başa kalmayı istiyor. Biz de Fikriyat ekibi olarak bu ihtiyaca cevap verebilmek adına sizleri ufak bir gezi turuna çıkaralım istedik. İlk rota tavsiyemiz, İstanbul Asya Yakası'nda, Beykoz Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Anadolu Kavağı…

💰Gerek yol hazırlıkları gerek masraflar açısından da stres ve sıkıntıya sokmayan; ne zaman istenirse kolaylıkla ulaşılan bir mekândır.

İstanbul'da gezebileceğiniz mekanlar

  • 5
  • 10
EN KOLAY ULAŞIM YOLU
EN KOLAY ULAŞIM YOLU

🚤Anadolu Kavağı'na ulaşım sağlamanın en güzel yolu deniz hattını kullanmak… Hem trafiğe takılma endişesi olmadan hem de güzel bir deniz sefası yapmak için tavsiyemiz, Eminönü'den kalkan Nostaljik Vapur'u kullanmanız yönünde olacaktır...

Eminönü-Anadolu Kavağı arası birçok iskeleye uğrayan ve yaklaşık iki saat süren vapur yolculuğu daha biner binmez insanı tamamen farklı bir âleme taşımayı başarıyor.

İstanbul'un tarihine damga vuran 6 misafir

  • 6
  • 10
HENÜZ ACIKMADIYSANIZ…
HENÜZ ACIKMADIYSANIZ…

🗻Vapurdan indiğinizde sizi birçok restoran ve bölge halkı karşılıyor. Eğer hemen bir şeyler atıştırmak istemezseniz kendinizi dağ yoluna atıp, tırmanışa başlayabilirsiniz. Jandarma biriminin ve lojmanların bulunduğu ana yoldan veya tali yolları kullanarak önce Yoros Kalesi eteklerinde bulunan kafelere, biraz daha tırmanırsanız kaleye ulaşabilirsiniz.

📍Kale tamamen ayakta olmamakla birlikte çoğu dış duvarı ve bazı kuleleri kullanılabilir durumda. Şehirden uzak ve yüksek olması sebebiyle kaledeki hava akışı oldukça temiz ve doya doya ciğerlere çekilesidir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile deniz manzarasının büyüleyici güzelliği içinde İstanbul'da yaşadığınız için bir kez daha mutlu olur ve sizi yormuş olan günlük telaşlarınıza büyük bir motivasyonla tekrar dönebilirsiniz.

Türkiye'nin 10 tarihi köprüsü

  • 8
  • 10
KISACA YOROS KALESİ TARİHİ…
KISACA YOROS KALESİ TARİHİ…

📷Yoros Kalesi aslında bir Doğu Bizans yapısıdır ve üzerinde Yunanca kitabelere rastlamak mümkündür. Ceneviz Kalesi olarak da bilinir. 14. yy'da Osmanlı Devleti tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Karadeniz'e geçiş bölgesi olduğu ve tepenin zirvesine inşa edildiği için boğaz kontrolünü sağlamakta oldukça büyük bir rol oynar.

Tepede bol bol temiz hava alıp birbirinden güzel fotoğraf kareleri çektikten sonra inişe başlayabilir; yukarıdaki kafelerde ya da sahildeki restoranlarda zevkinize göre mevcut menülerden yeme-içme testi yapabilirsiniz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN