Doğal tatlı hurmanın faydaları
Her türlü tatlının kuşatması altında olan insanlık için en şifalı tatlı olan hurma, besleyici yönü ve vücuda olan katkıları ile mutlaka soframızda bulunması gereken bir besin. Pek çok hastalığı engelleyen, sindirim sistemini düzenleyen ve vücuda faydalı olan hurmanın faydaları neler? Sizler için hurmanın faydalarını, zararlarını, nasıl tüketilmesi gerektiğini araştırdık.
Giriş Tarihi: 20.07.2023
17:38
Sesli dinlemek için tıklayınız.
💠 İnsan sağlığına en faydalı besinlerden biri olan hurma, içerdiği vitaminler ve besin değerleri açısından her yaştan bireyin tüketimine uygundur.
💠 Özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma meyvesi, yaklaşık 15 farklı mineral ve vitamin barındırıyor. Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum açısından oldukça zengin olan hurmada, A, C, B6, B12 ve D vitaminleri bulunuyor.
💠 Hurmanın iftar sofralarında tercih edilmesini sağlayan en önemli özelliği, oldukça besleyici olması. Bazı araştırmalar, bir yetişkinin uzun süre yalnızca su ve hurma ile yaşayabileceğine işaret ediyor.
💠 Hurma, kalp dostu besinlerin başında yer alıyor. İçeriğinde bulunan zengin potasyum minerali sayesinde kan basıncını (tansiyon ) dengeliyor ve kalp ritmini düzenliyor.
💠 Hiç kolesterol içermediği gibi güçlü bir antioksidan olması sa yesinde hurma, kalbi zararlı bakterilerden ve mikroplardan koruyarak, damar tıkanıklıkları riskini azaltıyor.
💠 Hurma, yüksek demir içeriğiyle de dikkat çekiyor. Düzenli tüketildiğinde, demir eksikliği anemisi olan kişilerde kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırıyor.
💠 Hurma , demir eksikliğiyle ilgili kansızlık riskini azaltıyor. Ayrıca içerdiği B2 ve B3 v itamini ile kırmızı kan hücrelerinin sayısını artıyor.
💠 Hurma, bağışıklık sistemini destekleyen antioksidan etkili selenyumdan ve C vitamininde n zengin bir besin. Bu sayede vücudu zararlı bakterilerden ve mikroplardan temizliyor.
💠 İçeriğindeki yüksek orandaki magnezyum minerali ile hurma, vücutta oluşabilecek enfeksiyonların oranını azaltıyor.
💠 Hurma içeriğindeki kalsiyum ve fosfat sayesinde iskelet oluşumuna ve vücudun kemik yapısının dengelenmesine katkıda bulunuyor.