Arama

Gençleri intihara sürükleyen oyunlar

Ebeveynler, çocuklarının odalarında sokaklardan daha güvende olduğunu düşünseler de aslında internet dünyası çocukların gerçeklik algısını kaybederek hipnoz olma ihtimalini artırıyor. Bu tehlikeli hipnoz, beraberinde korkunç sonuçları da getirebiliyor. Dünya üzerinde binlerce genç bu oyunlar yüzünden intiharın eşiğine kadar geldi. Momo, Mavi Balina, Mariam gibi popülerliği artmaya başlayan bu sanal oyunlar, dünyanın yeni kabusu oldu. Peki, çocukları tehlikeli oyunlardan korumak için neler yapılmalı? Mavi Balina nedir, nasıl bir oyun? Korkunç Momo oyununa karşı nasıl tedbirler alınmalı? İşte sizler için gençleri intihara sürükleyen oyunları derledik.

  • 10
  • 23
OYUNDA VERİLEN ÖLÜMCÜL TALİMATLAR
OYUNDA VERİLEN ÖLÜMCÜL TALİMATLAR

Oyuna katılan kişilerin zamanla psikolojik olarak mantıklı düşünme örgüsü devre dışı kalıyor. Gece yarısı uyan, şu korku filmini izlemeye başla, sürekli bu filmi 1 gün boyunca izle denilerek sübliminal mesajlar bilinçaltına iyice yerleştiriliyor. Film karşı taraftan gönderiliyor. Böylece gence hükmedilme noktasına gelinmiş oluyor. İzlettirilen korku filmleriyle çocuklara intiharı kolaylaştırmak için cesaretlendirmeye çalışıyorlar. Bu ölümcül oyunda 6,24 ve 32. görevler bilinmiyor. Henüz ispatlanmasa da cinsel ilişki içerme ihtimali olduğu bunu da sonradan şantaj malzemesi olarak kullanıldığı iddia ediliyor.

  • 11
  • 23

50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor. Fakat oyunun örgüsüyle muhakemesi kapanan genç ölümü kendi istiyor. İntiharı reddeden oyuncu için birini öldürme görevi verilebiliyor.

  • 12
  • 23
'ÖLÜMCÜL' MARİAM OYUNU
’ÖLÜMCÜL’ MARİAM OYUNU

Mobil platform üzerinde oynanabilen Mariam oyunu, Ağustos 2017'de Suudi Arabistan'da geliştirildi. Oyunun yayınlanmasının ardından büyük tepkiler geldi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin üçüncü büyük kenti Şarika'da polis, Mariam oyununa karşı vatandaşlarını uyardı.

  • 13
  • 23

Uzmanlara göre oyun, yasa dışı amaçlar ve bilgi hırsızlığı için kullanıcıların kişiler bilgilerini ele geçirebiliyor. Mariam oyununun geliştirici olan Salman Al Harbi, oyunda cevap olarak verilen bilgilerin kayıt altına alınmadığını söylese de Salman Al Harbi'nin bu ifadelerine kanıt olabilecek herhangi bir delil ortada yok.

  • 14
  • 23
KİŞİSEL BİLGİLER ELE GEÇİRİLİYOR!
KİŞİSEL BİLGİLER ELE GEÇİRİLİYOR!

Oyunda, "Mariam" adında 9 yaşındaki kız, kaybolduğunu söyleyerek, eve dönmek için oyuncudan yardım istiyor. Oyun başlamadan önce kişinin ismi, adresi, yakın çevresi soruluyor ve Facebook, WhatsApp gibi uygulamalara erişim izni isteniyor. Oyunda kullanıcılara, "Eviniz nerede? Facebook hesabınız ne?" gibi kişisel sorular soruluyor. Oyuncular ancak bu sorulara yanıt vererek bir sonraki aşamaya geçebiliyor. Bazen kişiye siyasi sorular da sorulabiliyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN