Arama

Karadeniz'in kendisine hayran bırakan rotaları

Dünyanın en uzun ikinci mağarasının Karadeniz'de olduğunu biliyor muydunuz? Bu kareleri görünce daha önce Karadeniz'i görmediyseniz mutlaka gitmek isteyeceksiniz. İşte Karadeniz'in birbirinden güzel rotaları...

  • 21
  • 77
Görele – Sis Dağı
Görele – Sis Dağı

Görele ilçe sınırları içerisinde bulunan Sis Dağı, Doğu Karadeniz sıradağlarının uzantılarından biridir; yüksekliği 2182 metredir. Sahile 40 km. uzaklıkta olan Sis Dağına 1,5-2 saatte ulaşılmaktadır. Yaz aylarında oldukça kalabalık bir nüfusa sahiptir. Yayla güzergâhı boyunca doğa sporlarına elverişli pek çok rota bulunmaktadır. Bölgede dağcılık aktivitesinin en fazla yapıldığı alanlardan biridir. Her yıl belirli tarihlerde kutlanan 'Sis Dağı Şenlikleri' yöredeki çok sayıda köy ve obadan gelenlerin katılmasıyla kutlanır. Sis Dağı 'C Statüsünde Milli Park' olarak korunmaya alınmıştır.

  • 22
  • 77
Kümbet Yaylası
Kümbet Yaylası

Yayla 1600 metre yükseklikte, Giresun şehir merkezine 60 km, Ordu-Giresun Havalimanına 85 km. mesafededir. Yol asfalttır ve yol boyunca birçok yeme-içme tesisleri, tarihi ve kültürel yapılar, her mevsim değişen bitki örtüsünün yaratmış olduğu muhteşem güzellikteki manzaralar oldukça etkileyici boyuttadır.

  • 23
  • 77
Paşakonağı Yaylası
Paşakonağı Yaylası

Yeşili gözler önüne seren Paşakonağı Yaylası, Bulancak ilçe sınırları içerisindeki Kovanlık beldesinde yer almaktadır. Denizden 1450 m. yüksekliktedir. Yaylaya Bulancak İlçesi Kovanlık Beldesi'nden ulaşılmaktadır. Paşakonağı Yaylası sarı, mor ve beyaz açelyaları (orman gülleri), derin vadileri ve bu vadilerdeki şelaleleri ile ünlüdür. Yaylada konaklamak için otel bulunmaktadır. Yaylada gezilip görülebilecek doğal güzellikler Karasay Şelalesi, Geçilmez Vadisi, Çiğseli Gölü ve Kızılot Çayırı'dır.

Yaylaya Pazarsuyu-Kovanlık Yolu üzerinden ulaşılabilir, merkeze uzaklığı ortalama 65 km'dir.

  • 24
  • 77
Giresun Adası
Giresun Adası

Giresun Adası, Kefken Adası ile birlikte Karadeniz'de bulunan Türkiye'ye bağlı iki adadan biridir. Giresun Adası kıyıdan 1,6 km açıkta olup, 40.000 metrekare alana sahiptir. Adada özellikle Akdeniz defnesi ve Yalancı Akasya başta olmak üzere 71 tür doğal otsu ve odunsu bitki türü bulunmaktadır.

Efsaneye göre Argonautların Altın Post seferine katılan Herkül, Giresun Adası'na da uğramış, burada insan yiyen kuşlarla savaşmıştır. Ayrıca, kadın savaşçılar olarak bilinen Amazonlar, Giresun Adası'nı üs olarak kullanmıştır.

Kent ve yöre halkı tarafından kutsal sayılan adanın etrafı surlarla kaplı olup, saray ve manastır kalıntıları yer almaktadır. Adanın yazın hizmet veren bir çay bahçesi ile büfe, çadır sahaları, piknik alanı bulunmaktadır. Her yıl 20 Mayıs'ta yapılan Aksu Şenliğinde kayıklarla ada çevresinde dolaşılır.

  • 25
  • 77
Kuzalan Şelalesi / Mavigöl
Kuzalan Şelalesi / Mavigöl

Giresun'a 45 km, Dereli İlçesine 13 km mesafededir. Alancık Köyü Kuzalan Mahallesinde bulunur. En yüksek noktası 1800mt yükseklikteki Dikoluk Pınarı ve Marazlı Tepesidir.482 hektar alana sahiptir. Kuzalan Şelalesi, Mağaralar, anıt ağaçlar, tarihi değirmenler gibi zengin güzelliklerinin yanında pek çok canlı çeşitliliğine, farklı bir ekosisteme ev sahipliği yapmaktadır.60 farklı familyaya ait 129 bitki türü, 36 familyaya ait 105 kuş türü de tabiat parkı içinde yer almaktadır. Ayrıca; tarihi güzelliklerden Manastırlar, Kaleler, Kemer Köprülerde göze çarpar. Tabiat Yürüyüşü, foto safari, bisiklet safari, atv, kaya tırmanışı, olta balıkçılığı, kuş gözlemciliği yapılabilmektedir.

Giresun'a 32 km. uzaklıkta bulunan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahip. Mavi Göl özellikle belirli aylarda turkuaz rengine bürünmektedir. Büyüklü küçüklü 3 gölden oluşan, halk arasında 'Sodalı Göl' diye adlandırılan Mavi Göl'ün suyu, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz rengi almaktadır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN