Neden Pazartesi Sendromu yaşarız?
Pazartesi Sendromu kişinin okul ve iş hayatını olumsuz etkileyerek gergin zaman geçirmesine sebep oluyor. Peki, neden Pazartesi Sendromu yaşıyoruz? Sizler için, ilginç psikolojik sendromları derledik.
Giriş Tarihi: 19.08.2019
10:22
Güncelleme Tarihi: 02.11.2020
09:00
PETER PAN SENDROMU DÖNEMLERİ NELERDİR?
10-15 yaş : Çocuk dış dünya ile bağlantısını kesiyor. 16-22 yaş : Kendini beğenme ve maçoluk hissediliyor. 23-25 yaş : Hayattan mutsuzluk ve rahatsızlık hissediliyor. 26-30 yaş : Sendrom ilerliyor ve durum daha vahim oluyor.
ALICE IN WONDERLAND SENDROMU
Alice Harikalar Diyarında Sendromu'ndan muzdarip hastalar, cisimleri olduğundan daha büyük görme, cisimleri olduğundan daha küçük görme, işitsel bozukluklar, boşluk kavramıyla ilgili sorunları vardır.
Hastalık genelde çocukluk döneminde görülür. Optik sistemle ya da görme duyusuyla ilgili bir problem yoktur. Tüm problem, algı ve perspektifle alakalıdır.
Othello Sendromu, kıskançlık ile ilgili bir psikolojik rahatsızlıktır. Olması gerekenden fazla, kişileri zarar veren kıskançlığın Othello Sendromu'na dönüşmemesi için önlem alınması oldukça önemlidir. Sendrom adını, Shakespeare'in dünyaca ünlü oyunu "Othello"dan alır.
Munchausen Sendromu, adını 18'inci yüzyılda yaşamış olan Baron Munchausen'dan alır. Bu sendrom, kişinin çevresinden ve sağlık görevlilerinden ilgi görebilmek için kendini sürekli hasta etmesi veya bunun için uğraşması durumudur.
Örneğin, acil servislere yapılan başvurulan en az yüzde 20'sinin bu hastaların aslında hasta olmadığı ancak hasta taklidi yaptığı belirtiliyor.
Uluslararası Hastalık Sınıflandırması listesine alınan Tükenmişlik Sendromu'nu Dünya Sağlık Örgütü tarafından "başarıyla yönetilemeyen kronik iş yeri stresi" olarak tanımladı. 2020 itibariyle tükenmişlik sendromu tıbbi bir bozukluk olarak tanınacak.
Bu sendrom ilk olarak, gönüllü sağlık çalışanları arasında görülen yorgunluk, hayal kırıklığı ve işi bırakma ile karakterize bir durumu tanımlamak için ortaya atılmıştı.