Arama

Teknolojinin neden olduğu hastalıklar

Her gün değişen ve gelişen pek çok sistem nedeniyle teknoloji, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Fakat insan hayatında sayısız faydası bulunsa da kontrolsüz kullanımı sağlığı etkileyecek derecede ciddi sorunlara neden olabiliyor. FOMO, Facebook depresyonu, hayali titreşim sendromu gibi çağımızın teknolojik hastalıklarını sizler için derledik.

  • 4
  • 20
BAĞIMLILIĞI KONTROL ALTINA ALMA YÖNTEMLERİ
BAĞIMLILIĞI KONTROL ALTINA ALMA YÖNTEMLERİ

📌 Günlük internet kullanım saatleri değiştirilmedir.
📌Haftalık internet kullanımı çizelgeleri hazırlayıp, uygulanmalıdır.
📌 Destek grupları ya da aile terapisi gibi yöntemleri hayata geçirilmelidir.

  • 5
  • 20
SİBERKONDRİ
SİBERKONDRİ

Siberkondri, doktor muayenesi yerine internette tedavi yöntemlerini araştırma ve uygulama hastalığıdır.

📌 Bilgisayar ve internet teknolojisinin hızlı bir şekilde her eve girmeye başlaması, tedavi arama yöntemlerini de değiştirdi. Birçok kişi, yakalandığı rahatsızlığa internetten tedavi aramaya çalışıyor. Fakat bu durum daha büyük ve çözümü zor sağlık problemlerine neden oluyor.

Modern çağın takıntı haline getirdiği hastalık

📌 İnternetten hastalık araştırmak bireyi bambaşka bir dünyaya sürükler. Yaptığı araştırmalar sonucunda kendi kafasında ''Acaba kanser miyim?'', ''Beynimde tümör mü var?'' gibi sorularla uğraşır. Bu durum bazen öyle bir hal alır ki hastalığa yakalandığına kesin olarak inanarak ciddi bir kaygı bozukluğu ve depresyona sürüklenir.

📌 Kişi, sosyal hayatın yaşamındaki öneminin farkına varmalıdır. Dikkatini vücuduna değil, dış dünyaya vermelidir. Böylelikle hem kendi daha mutlu olur hem de etrafındakileri mutlu etmiş olur.

▶ Bedeniyle ilgili en ufak bir sorunda internete başvuran kişiler kendi istekleri doğrultusunda psikolojik destek almalıdır.

Şifayı internette arama hastalığı

  • 8
  • 20
FACEBOOK DEPRESYONU
FACEBOOK DEPRESYONU

📌 Facebook ve diğer bazı sosyal ağlar, insanları depresyona eğilimli yapıyor. Özellikle genç kızların duygusal hayal kırıklıkları üzerinde tekrar tekrar konuşmaları, ruh hallerini kötü yönde etkilerken, aynı zamanda mutsuz duygular edinmelerine yol açıyor.

▶ Sosyal ağlarda insanlar, hayatlarında hiçbir sıkıntı yokmuş gibi paylaşımlarda bulunur. Bu durum diğer kullanıcıların kendi hayatlarıyla kıyaslama yapmasına ve "herkesin yaşamı çok iyi, benim hayatım ise çok kötü" gibi olumsuz düşüncelere kapılmasına neden oluyor.

Facebook gibi sosyal ağlarda uzun zaman geçirmek insanları depresyon, yalnızlığa sürüklüyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN