Arama

Türkiye'de raftinge uygun akarsular 🌊

Ülkemizdeki akarsuların büyük bölümü akarsu turizmi olarak tanımlanan rafting, kano ve nehir kayağı için oldukça elverişlidir. Bu nedenle büyük yatırımlar gerektirmeyen akarsu turizmi, çevrenin tarihi, arkeolojik, kültürel, otantik değerleri ve diğer turizm çeşitleriyle bir bütünlük oluşturur. Rafting de macera ve doğayı aynı anda hissetmeyi seven herkesin ilgisini çekebilecek bir spor dalıdır. Peki ülkemizde raftinge elverişli akarsular nerelerde bulunur?

  • 10
  • 16
Zamantı Irmağı nerede?
Zamantı Irmağı nerede?

Menderesler çizerek akan Zamantı Irmağı, Tomarza'nın güneyinde sert bir dirsek yaparak batıya yöneldikten sonra yine sert bir dirsekle kuzey-güney doğrultusunu alır ve Yahyalı İlçesi'nin güneyinde il sınırları dışına çıkar.

  • 11
  • 16
Fırat nehri
Fırat nehri

Tarih boyunca sürekli su kenarı arayan insanoğlunun yaşam kaynağı olan Fırat, çok sayıda yüksek dağ, ova ve vadileri yararak sırasıyla Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa illerindeki verimli toprakları suyla buluşturur. Güneybatı Asya'nın en uzun ırmağıdır. Başlangıç noktaları Ağrı Diyadin'den kaynayan Murat Nehri ve Erzurum Dumludağ'da kaynayan Karasu Nehri'dir. Kıvrılarak geçtiği vadilerde söğüt ağaçları, çam ormanları ve diğer zengin bitki çeşitleri ile rafting meraklıları için önemli bir yer teşkil eder. Murat ve Karasu nehirlerinin birleşmesiyle oluşan en uzun akarsu Fırat, Türkiye'nin yanı sıra Suriye ve Irak'a da hayat verir.

  • 12
  • 16
Rize Fırtına Deresi
Rize Fırtına Deresi

Doğu Karadeniz'de yer alan akarsularımızdan birisi olan Fırtına Deresi, Kaçkar dağlarının Karadeniz'e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. Rize Ardeşen'in yaklaşık 2 km. batısında Karadeniz'e dökülen Fırtına deresi, 57 km. uzunluğundadır.

  • 13
  • 16
Rize Fırtına Deresi nerede?
Rize Fırtına Deresi nerede?

Çay bahçeleri içerisinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına deresi, raftinge elverişli parkurlara sahiptir. Yaklaşık 23 km. süren parkur boyunca derenin yatağı çok taşlık olup, suyun debisine göre 3 - 4 - 5 zorluk derecesinde yerler vardır. Aşırı yağmurlarda dikkat edilmelidir. Fırtına Deresi bütün yıl boyunca akarsu sporu için uygundur.

  • 14
  • 16
Dalaman Çayı
Dalaman Çayı

Dirmil yakınlarındaki Kocaş dağından doğan, antik ismi İndos olan Dalaman çayı Marmaris ve Fethiye arasında yer alır. Toplam uzunluğu 229 kilometredir. Batı Toroslar'ın Göktepe ve Yaylacık dağlarından inen kolların birleşmesiyle büyüyen çay, dar ve derin bir vadi içinde akarak, Ortaca'nın 8 km. güneyinden denize dökülür.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN