Türkiye'nin görülmesi gereken 10 köyü
Uzun ve yorucu iş temposundan veya şehirlerin bitmek bilmeyen gürültüsünden bunalan herkesin aklının bir köşesinde köyde yaşama hayali yatar. Her ne kadar birçoğumuzun sadece hayalinde kalsalar da ufak tatil kaçamakları yapmak bile bu amacı bir nevi gerçekleştirmek anlamına gelir. Sizler için köy yaşamı hayalinize ortak olacak Türkiye'nin güzelliği ile ünlü 10 köyünü derledik.
Giriş Tarihi: 24.07.2019
16:23
Güncelleme Tarihi: 24.07.2019
16:56
Yeşilyurt Köyü, Çanakkale
Kaz Dağları'nı sarıp sarmalayan yemyeşil çam ve çınar ağaçlarının hayat verdiği Yeşilyurt Köyü, dünyada oksijen bakımından ikinci sırada yer alır. Öyle ki oksijen fazlalığı nedeniyle uykuya dalıp mışıl mışıl uyuyanlar dahi oluyormuş. Sokakları şirin yapılı taş evleriyle bezeli. Köyden Kente Teknoloji Müzesi, köyün mutlaka görülmesi gereken noktalarından. 18. yüzyıldan günümüze kadar ulaşmayı başaran ve hayatımızı kolaylaştıran 500'den fazla etnografik parçanın sergilendiği müze, zamanda keyifli bir yolculuk imkanı sunuyor. Osmanlı ve dünyanın farklı ülkelerinden parçaların yer aldığı müze, objelerin gelişim ve teknolojik süreçlerini sergiliyor.
Yeşilyurt’a nasıl gidilir?
Yeşilyurt, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Küçükkuyu beldesi sınırlarında bulunuyor. İstanbul yönünden gelecekler Tekirdağ ve Çanakkale üzerinden Marmara Denizi'nin kuzeyini dolaşabilir veya Bursa ya da Bandırma üzerinden Balıkesir-Edremit yolunu takip edebilir. Küçükkuyu'ya geldikten sonra Yeşilyurt tabelası köye ulaşımı sağlar.
Selimiye Köyü, Marmaris/Muğla
Bozburun Yarımadası'nın en sevimli köy ve koylarından birine sahip olan Selimiye , köy havasını korumayı başaran alternatif beldelerden. Deniz kıyısında yer alan Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı mahallesi olarak biliniyor. İlçe merkezine yaklaşık 43 km uzaklıkta yer alıyor. Türkiye'nin önde gelen yat limanlarından Sığliman koyu da burada bulunuyor. Eskiden küçük bir balıkçı köyü iken şimdilerde daha çok turizme hizmet eden bir köy olan Selimiye , doğayla baş başa kalınabilecek ender rotalardan bir tanesi.
Selimiye Köyü'ne nasıl gidilir?
Selimiye, Marmaris merkeze yaklaşık 43 km, Dalaman Havalimanı'na yaklaşık 134 km ve Bodrum Milas Havalimanı'na yaklaşık 174 km uzaklıkta yer alıyor. Marmaris'ten Datça Bozburun Devlet yolunu takip ederek Datça yönüne 20 km devam ettikten sonra, Hisarönü Kasabası kavşağından Bozburun'a yani sola dönebilirsiniz. Selimiye'ye, İstanbul'dan kara yolculuğu yaklaşık 12 saat sürüyor. Selimiye'ye en kolay, Dalaman Havalimanı üzerinden gidilebilir. İstanbul'dan 1 saatlik uçuşla Dalaman'a, oradan da 2 saatlik bir kara yolculuğuyla Selimiye'ye ulaşmak mümkün.
Faralya Köyü, Fethiye/Muğla
Uzunyurt, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir köy. Köy genel olarak Faralya adıyla biliniyor. Muğla iline 165, Fethiye ilçesine 25, Ölüdeniz'e ise 10 km'de yer alır. Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Faralya köyüne turkuaz renkli Ölüdeniz'i ardınıza alıp, Kelebekler Vadisi'nin patika yollarından yürüyerek ulaşmak mümkün. Kelebekler Vadisi'nin şelalesini ve sadece bu bölgede bulunan kanatları kaplan desenli kelebekleri de görebilirsiniz. Kısaca Faralya, Türkiye'nin en güzel manzaraya sahip köylerinden bir tanesidir.