Batılı düşünürlerin İslam'a olan hayranlığı
Batı'da İslam'a karşı son derece bağnaz ve ön yargılı düşünürler olduğu gibi, insaflı yaklaşan kalemler de vardı. "Dünyada her fikir, her söz elli yüz sene içinde eskiyip değerini yitirmeye mahkumdur. Bunun tek istisnası Kur'an'dır. Eskimediği gibi her geçen gün daha anlaşılır hale gelmekte, adeta gençleşmektedir." diyerek İslam'a olan hayranlıklarını dile getirmekten de çekinmediler. Sizler için Batılı düşünürlerin İslam hakkında düşüncelerini derledik.
Giriş Tarihi: 05.02.2020
09:35
Güncelleme Tarihi: 05.02.2021
09:22
40'tan fazla kitap yazan James Albert Michener, bunların büyük çoğunluğu, birçok coğrafi bölgede birçok kuşağın hayatını kapsayan kurgusal, uzun aile ataları ile ilgiliydi. Titiz çalışmasıyla tanınan Michener, Pulitzer Kurgu Ödülü'nü kazandı. Michener romanlar, kısa öyküler ve kurgu dışı romanlar yazmaya ek olarak, filmler, TV dizileri ve radyo ile ilgili eserler de kaleme aldı.
Hem dini ve hem siyasi etkinliğin bu eşi görülmemiş birleşimi nedeniyle bence Hz. Muhammed (s.a.v.) insanlık tarihinin en etkili kişisi olmaya hak kazanmıştır
Michael Hart
Cornell Üniversitesi'nde Edebiyat, New York Hukuk fakültesinde Hukuk, Adelphi Üniversitesinde Fizikte master Princeton Üniversitesinde astronomide doktora yaptı. Maryland, Greenbelt'de Nasa, Colorado ve California ve benzeri yerler de bilimsel çalışmalarını sürdürdü. Şu anda, Maryland Riverdale'de kıdemli bir bilim adamı olarak çalışıyor.
American Astronomical Society'nin ve onun Planatery Science bölüm üyesidir. Prof. Dr. Michael Hart şu anda 87 yaşındadır. New York doğumlu olan Hart; Amerikalı Astrofizikçi ve yazar olarak anılıyor.
Hristiyan Avrupa Hz. Peygamber (sav) hakkında saptırılmış bir görüntü yansıtıyor. Batı önyargılıdır. Batı'da Hz. Muhammed hakkında yazan sözlük veya ansiklopedi yazarlarının hepsi farklı nedenlerle O'na anlamsız bir düşmanlık içindeler.
Anne Marie Delcambre
Anne Marie Delcambre kimdir?
26 Haziran 1943'te doğan Anne-Marie Delcambre hukuk ve Arapça eğitimi aldı; bu, onu özellikle İslam uygarlığıyla ilgilenmeye yöneltmişti. Lübnan'da, Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi'nde, 1973-1976 yılları arasında İslam uygarlığı dersleri verdi. İslam bilimlerinde 3. devre Doktor ve hukukta Devlet Doktoru unvanını kazandı. İslam hukukuyla ilgili makaleler konusunda İslam Ansiklopedisi'ne katkıda bulundu. Ayrıca Arapça hocası olarak, Paul Balta ile birlikte La Découverte yayınları arasında çıkan L'Etat des religions'da İslam hakkında makaleler kaleme aldı.