Dünya edebiyatına damga vurmuş 10 psikoloji kitabı
Psikoloji biliminin değeri modern toplumda gün geçtikçe artıyor. Böylece birçok kişi kendi zihinsel sağlığına ilişkilin sorunlarla daha fazla ilgilenmeye başladığı için, psikoloji alanı giderek popüler hale geldi. Psikoloji kitapları sadece profesyoneller için değildir artık, büyük araştırma rehberleri haline gelmiştir. Sizler için en iyi 10 psikoloji kitabını derledik
Giriş Tarihi: 07.10.2018
14:34
Güncelleme Tarihi: 08.10.2018
08:56
DÖRT ARKETİP - CARL GUSTAV JUNG
"Topluluk insana, yalnızken kolayca yitirebileceği bir cesaret, metanet ve asalet verebilir."
Tıp ve psikiyatri kökenli bir ruh çözümlemecisi olan Jungun, psikolojik tiplemeler, kompleksler teorisi ve sözcük çağrışım testi gibi özgün bilimsel katkıları günümüz psikolojisi ve psikiyatrisi içinde hâlâ yerini korumaktadır. Bunun ötesinde, bugün Jungu bir ekol olarak anmamızın nedeni, bütün insan bilimlerine yansıyan türev ve etkileriyle "simge" alanındaki çalışmaları, ve kişisel ya da kolektif bilinç dışının dinamiklerini irdeleyen yapıtlarıdır. Jung düşüncesinin antropolojiden teoloji ve felsefeye, etnolojiden sosyolojiye çok geniş bir alanda kalıcı izleri vardır.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
ANNEM VE HAYATIN ANLAMI - IRVIN D. YALOM
"Yemek yemeyi sevmiyor musun? Ben her zaman çok yerim. Her zaman sevmişimdir yemeyi. Bence çok şey kaçırıyorsun."
Nietzsche Ağladığında ve Aşkın Celladı gibi tanınmış kitapların yazan Irvin Yalom, bu kitapta psikoterapi ve hayatın anlamını arama çabasında kendisinin ve hastalarının yaşadığı deneyimleri konu ediyor. Ölümünden birkaç yıl sonra düşlerine giren kendi annesi; ölümcül bir kansere yakalanmasına rağmen hayatın anlamını yitirmeyen Paula; çok sevdiği ağabeyini ilk gençlik yıllarındaki bir araba kazasında yitirmiş ve şimdi de beyin kanserine yakalanmış kocasının ölümünü yaşamakta olan duygusal dönemi anlatıyor... Her biri terapinin pasif bir çözümleme sürecinden ibaret olmadığını, hastanın ve doktorun birbirini karşılıklı olarak eğittiğini ortaya koyuyor. Kitap boyunca, Yalom, kanser gibi 'ürkütücü' bir hastalığa sahip insanların kendi kendilerini iyileştirmeyi başarma güçlerinin yanı sıra çağdaş tıbbın sınırlarını sergilemekten çekinmiyor. Anne ve Hayatın Anlamı, ölüm üzerine, insanın daha anlamlı yaşamak için verdiği kişisel mücadeleler üzerine derin gözlemler içeren bir kitap.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
BİR PSİKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ - GARY SMALL, GIGI VORGAN
"Hata yapmaktan korkma. Benim en çok öğrendiğim zamanlar, hata yaptığım ve hatalarımdan döndüğüm zamanlardır."
Bu kez terapi koltuğunun ardındaki sırları okuyoruz. Hep onlar mı bizi dinleyecek? Bu sefer geçmişini anlatan psikiyatristin ta kendisi. Dr. Gary Small'un, Boston'un kalabalık acil servis koridorlarından Los Angeles'ın golf sahalarına uzanan hikâyesinde karşılaştığı vakalar kimi zaman tuhaf, kimi zaman da gizemli, ama hepsi gerçek. Akıl hastalıklarının ilginç dünyasına kapı aralayan Bir Psikiyatristin Gizli Defteri sizi çok şaşırtacak…
30 yıllık doktorluk hayatında biriktirdiği gözlemleri bu kitapta toplayan Dr. Gary bir yazar olmadığı için, kitapta fazlasıyla terimsel öğe ile karşılaşabilirsiniz.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
AKIL HASTALARININ İÇ DÜNYASI - BERT KAPLAN
"En uzak yıldızda yaşayan tek insan ben olsaydım, bundan daha yalnız olamazdım."
Akıl hastanelerinde yatan yüzlerce kişinin anıları, kriz anında hissettikleri, aileleri ve doktorları için düşündükleri hepimize çok ilginç gelmiştir. Bu kitapta anlatılan, normal ile akıl hastası arasındaki geçişliliğin belirsiz sınırlarında yaşanan öykülerde yer yer kendinizi bulacaksınız. Dostoyevski, Sartre, Tolstoy, Nijinksy gibi ünlülerin yaşadıkları deneyleri de aktaran özgün yazılar, okuyucuyu derinden sarsacak, insana biraz daha yakınlaştıracaktır.