Arama

Umberto Eco'yu neden okumalıyız?

Şüphesiz her okurun bir yazarı çok sevmek için son derece haklı ve bir o kadar da özgün gerekçeleri vardır. Fikriyat bu bilinçle yola çıkarak okurlarının edebiyatın öne çıkan yazarlarını neden sevdiklerine ilişkin bir tartışma başlattı. Öyleyse soruyoruz: yeri geldiğinde engin bilgi birikimiyle karanlık Orta Çağ'ı anlatan, yeri geldiğinde de göstergebilim uzmanı olarak dünyadaki en küçük ayrıntının ne kadar önemli olduğunu gösteren Umberto Eco'yu niçin okuyorsunuz?

  • 19
  • 21

"İki türlü şair vardır: Şiirlerini on sekiz yaşındayken yakan iyi şairler ve ömür boyu şiir yazmaya devam eden kötü şairler!"

  • 20
  • 21
Gülün Adı
Gülün Adı

Gülün Adı'nı neden okumalıyız?

"Gülün Adı" adlı bu dev romanıyla bir anda dünyanın dört bir yanında ünlenen İtalyan yazarı Umberto Eco, aslında çok yönlü bir bilim adamıdır. İtalya'da, Bologna Üniversitesinde öğretim üyesi, semiolog, tarihçi; filozof, estetikçi, Orta Çağ uzmanı ve James Joyce üzerine derin araştırmalar yapmış biridir. Umberto Eco'nun bu ilk romanı, 1980'de İtalya'da ilk yayımlanışından bu yana sayısız basım yaptı ve dünyanın pek çok diline çevrildi. Dünyada olağanüstü bir ilgi uyandıran bu romanın yankıları hala sürüyor. Bu romanın başarısında, kuşkusuz, yazarın Orta Çağ konusunda derin ve dolaysız bilgisinin büyük payı vardır.

Tam anlamıyla ve her bakımdan Orta Çağ dünyasını yansıtmakla birlikte "Gülün Adı" kesinlikle çağdaş bir roman; çağdaş romana yepyeni ve uzun soluk getiren özgün bir roman olduğu için okumalısınız. Bir anlamda Orta Çağ'da geçen roman, bir anlamda da ustaca kurulmuş polisiye ve sürükleyici bir öyküdür. Ve en önemlisi olağanüstü bir dil ve benzeri az bulunur bir sanat yapıtıdır.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…

  • 21
  • 21

''Seni tanımadığım için mi yitirdim her seferinde?

Seni tanıdığım, ama korktuğum için mi yitirdim?

Seni tanıyınca yitirmek zorunda kalacağımı bildiğim için mi yitirdim seni?''

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN