Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 isim Resmi Gazete'de yayımlandı. Atanan isimler arasında Alev Alatlı, Murat Bardakçı, Prof. Dr. Teoman Duralı, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunuyor.
Giriş Tarihi: 09.10.2018
19:04
Güncelleme Tarihi: 10.10.2018
12:27
DOÇ . DR. MEHMET AKİF KİREÇÇİ
Doktora derecesini ABD'de Pensilvanya Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Bölümü'nden almıştır. Aynı üniversitede dersler vermiş olan Kireçci, Stevens Teknoloji Enstitüsü'nde de öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Halen Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan M.Akif Kireçci, ondokuzuncu ve yirminci yüzyıl Ortadoğu tarihi ve siyaseti, entelektüel hareketler, Türk dış politikası, İslam, modernite, Oryantalizm ve kültürel dönüşümler gibi konularda araştırmalar yapmaktadır. (Ed Foster'la) İstanbul: Metamorphosis in an Imperial City ve Arap Baharı ve Türkiye Modeli Tartışmaları (2013) adlı eserlerin editörü olan Kireçci, Başlangıçtan Günümüze Arap Milliyetçiliği (2012) ve 2023'e Doğru Kültür Politikaları (2015) adlı eserlerin de yazarıdır.
PROF . DR. MESUT HAKKI CAŞIN
Prof. CAŞIN 1956 yılında İzmir'de doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini İzmir'de tamamlamıştır. Akademik eğitimini, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi(Lisans 1983), Gazi Üniversitesi Kamu Hukuku (Yüksek Lisans 1986), Texas San Antonio College'de Amerikan Anayasa Hukuku ile devam etmiştir ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde ''Uluslararası Güvenlik Stratejileri ve Silahsızlanma'' konusunda tamamlamıştır. Yeditepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcılığı'nın yanı sıra, Amerikan Barosu Uluslararası Hukuk ve Uzay Hukuku Bölümü'ne Kabul edilmiştir. Prof. CAŞIN Türk Hava Kuvvetleri'nin farklı üslerinde görev almıştır. 1988 yılında USAF'ın F-16 savaş uçakları projesinde eğitim almıştır. 1999 yılında ise, Türkiye Genel Kurmay Plan ve Prensipler Başkanlığı Uluslararası Antlaşmalar Tetkik Subaylığı görevinden emekli olmuştur."Rus İmparatorluk stratejisi" kitabı ile 2002 yılında doçentliğe, 2008 yılında ise "Uluslararası Terörizm" çalışması ile de profesörlüğe hak kazanmıştır. Perception, Jeopolitik, MSI dergilerinin editör kurulunda görev almış ve Türkiye'deki dergi ve gazetelerde dış politika yazarlığı yapmıştır. ABD Barosu, İstanbul Barosu, Arı Hareketi, TÜDAV ile HASEN'de üyedir. Rusya, Karadeniz, Avrupa Birliği, Uluslararası Terörizm, Türk Boğazları, enerji güvenliği, silahsızlanma, NATO, uluslararası güvenlik stratejileri, harp tarihi konularında yayınlanmış kitap ve makaleleri mevcuttur. Bu kitaplardan bazıları "Avrupa Birliği Savunma ve Dış Politikası", "Rus İmparatorluk Stratejisi", "Uluslararası Terörizm" ve "Avrupa Birliği'nin Siyasal ve Ekonomik Temelleri", ''Modern Uluslararası Hukuk''ve ''II. Dünya Savaşı Tarihi'' dir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
NURŞİN ATEŞOĞLU GÜNEY
27 Şubat 1960 tarihinde dünyaya geldi. Siyaset bilimci aynı zamanda akademisyen ve profesördür. 1979 yılında Amerika'da bulunan State University College Üniversitesinde İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini 1985 yılında tamamladı. Ardından doktorasını 1992 senesinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler bölümünde bitirdi.
İstanbul Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde 1983 ve 1992 yılları arasında araştırma görevlisi olarak yer aldı. 1992 ve 1995 yılları arasında ise öğretim görevlisi olarak görevde bulundu. Zamanla yardımcı doçentlik ve doçent olarak yükseldi. Daha sonra profesör unvanını elde etti. Nurşin Ateşoğlu Güney, 1999 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Merkezi başkan yardımcılığı görevini 1 yıl kadar sürdürdü. Yine Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS) üyesidir.
PROF . DR. SEYİT SERTÇELİK
Seyit Sertçelik, 15 Kasım 1964'te Bolu Gerede'de doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Zeynep'tir.
Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında, doktorasını Rusya Federasyonu St. Petersburg Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesinde Karşılaştırmalı Dilbilimi alanında tamamladı.
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında araştırma görevlisi, doçent ve profesör olarak görev yaptı. 1991 yılında Özbekistan Cumhuriyeti Fergana Devlet Üniversitesinde misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Çoğunluğu yurt dışında olmak üzere yayımlanmış makaleleri, bildirileri ile 2 kitabı bulunmaktadır.
Çok iyi düzeyde Rusça ve İngilizce, iyi düzeyde Azeri, Özbek, Tatar Türkçesi ve Ermenice, orta düzeyde Bulgarca, Makedonca, Sırpça ile Ukrayince bilen Sertçelik, evlidir.
HUKUK POLİTİKALARI KURULU
AYŞE NUR BAHÇEKAPILI
26 Kasım 1954'te Trabzon Maçka'da doğdu. Baba adı Hasan Şefik, anne adı Şahsene'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
Serbest avukat olarak çalıştı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Sosyal Demokrat Hareket Platformunda Kadın, Eğitim ve Hukuk Atölyelerinin İstanbul Sorumlusu olarak görev üstlendi.
23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Sözcülüğü, Türkiye Küba Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AK PARTİ Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.