Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 isim Resmi Gazete'de yayımlandı. Atanan isimler arasında Alev Alatlı, Murat Bardakçı, Prof. Dr. Teoman Duralı, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunuyor.
Giriş Tarihi: 09.10.2018
19:04
Güncelleme Tarihi: 10.10.2018
12:27
PROF . DR. SEYİT SERTÇELİK
Seyit Sertçelik, 15 Kasım 1964'te Bolu Gerede'de doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Zeynep'tir.
Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında, doktorasını Rusya Federasyonu St. Petersburg Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesinde Karşılaştırmalı Dilbilimi alanında tamamladı.
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında araştırma görevlisi, doçent ve profesör olarak görev yaptı. 1991 yılında Özbekistan Cumhuriyeti Fergana Devlet Üniversitesinde misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Çoğunluğu yurt dışında olmak üzere yayımlanmış makaleleri, bildirileri ile 2 kitabı bulunmaktadır.
Çok iyi düzeyde Rusça ve İngilizce, iyi düzeyde Azeri, Özbek, Tatar Türkçesi ve Ermenice, orta düzeyde Bulgarca, Makedonca, Sırpça ile Ukrayince bilen Sertçelik, evlidir.
HUKUK POLİTİKALARI KURULU
AYŞE NUR BAHÇEKAPILI
26 Kasım 1954'te Trabzon Maçka'da doğdu. Baba adı Hasan Şefik, anne adı Şahsene'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
Serbest avukat olarak çalıştı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Sosyal Demokrat Hareket Platformunda Kadın, Eğitim ve Hukuk Atölyelerinin İstanbul Sorumlusu olarak görev üstlendi.
23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Sözcülüğü, Türkiye Küba Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AK PARTİ Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.
AYŞE TÜRKMENOĞLU
Ayşe Türkmenoğlu, 20 Mart 1965'te Konya'da doğdu. Babasının adı Sırrı, annesinin adı Hadiye'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukatlık yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 23. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Türkmenoğlu, evli ve 1 çocuk annesidir.
PROF . DR. BURHAN KUZU
Burhan Kuzu, 1 Ocak 1955'te Kayseri Develi'de doğdu. Babasının adı Ali Rıza, annesinin adı Zahide'dir. Anayasa Hukukçusu ve Öğretim Üyesi Prof. Dr.; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı fakültede tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1989'da doçent, 1998'de profesör oldu. Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırmalar yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Polis okullarında uzun süre derslere girdi.
Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yönetici olarak çalıştı. Hukuk, çevre bilimi ve bilinci hakkında eserleri, yazıları, araştırma ve makaleleri yayınlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Her iki dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 24. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yeniden üstlendi. Halen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği yapmaktadır. İyi düzeyde Fransızca bilen Kuzu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
HASAN NURİ YAŞAR
Gümüşhane'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu (1987). Aynı yerde Anayasa Hukuku Asistanı olarak akademik hayata başladı (1988). Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi'nde (Anayasa Hukuku-1991) yaptı ve doktoraya başladı.
1991-2012 yılları arasında Sorbonne, Robert Schuman (Fransa), Karlsruhe (Almanya), Cambridge, Oxford, LSE (İngiltere) Üniversitelerinde yaklaşık her yıl düzenli biçimde akademik ziyaret ve araştırmalarda bulundu.Çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen toplantılarda ve TV programlarında bilimsel içerikli tartışmalara katıldı. Uluslararası Sempozyumlarda konuşmacı ve yönetici olarak yer aldı. Yerel yönetimlerde hizmetiçi konferans ve eğitim çalışmalarına destek; siyaset akademilerinde dersler verdi. Akademik çalışmaları ve katıldığı sosyal etkinlikler yoluyla demokratik, şeffaf, hesap verebilir ve liyakat ilkesine bağlı 'iyi idare' arayışının sürdürülmesine; ifade, din - vicdan ve girişim özgürlükleri ile 'hukukunun üstünlüğü' anlayışının geliştirilmesine katkıda bulunmaya çalıştı.
Yayımlanmış dört kitabı [İdare Hukuku, İmar Hukuku, İdari Yargı - Yargısal Emir, Eğitim Hakkı ve Özgürlüğü]; Fransızca ve Türkçe çok sayıda makalesi bulunmaktadır.