Gizemi çözülemeyen 20 arkeolojik keşif
Dünyada bazı arkeolojik keşifler var ki, teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, bu buluntuların gizemi akıllarda daima soru işareti bırakacak gibi görünüyor. Geçmişten günümüze sırrı çözülemeyen o 20 arkeolojik keşfi sizler için derledik.
Giriş Tarihi: 15.12.2018
17:42
Güncelleme Tarihi: 15.12.2018
17:46
Tutankamon'un mezarının gün yüzüne çıkarıldığı 1922 tarihinden itibaren "firavunun laneti" olarak anılan ve mezara yaklaşan herkesin bir şekilde öldüğünü anlatan hikâyeler kulaktan kulağa yayılıyor.
Firavunun mezarının gizeminden daha da dikkat çeken şey işte Tutankamon'un nasıl öldüğü konusu.
Arkeologlar, bu çocuk kralın beklenmedik bir şekilde öldüğü ve ölümüne ya bir enfeksiyonun ya da bir iki tekerlekli araba kazası sonrası aldığı yaraların sebep olduğuna inanıyorlar.
1986 yılında Çin'in Sichuan bölgesinde arkeologlar Bronz Çağı'ndan kalma hazinelerle dolu 2 kuyu keşfettiklerini duyurdu.
Kuyularda, yeşim taşları, bronz heykel ve fildişlerinin ortaya çıkarıldığını bildiren araştırmacılar, bu el yapımı objeleri Sanxingdui Uygarlığı tarafından yapıldığı ve bu uygarlığın yaklaşık olarak 3 bin yıl önce ortadan kaybolduğunu belirtti.
Minjiang Nehri'nin kıyıları boyunca yaşadıkları bilinen bu topluluğun bölgeyi neden terk ettiği ve giderken hangi sebeplerle bu objeleri toprak altına gömdükleri araştırmacılar arasında tartışılan bir konu.
Bu küp yapısı gereği ilgi çekmeye devam ediyor çünkü her yerinde delikler mevcut.
İkinci Dünya Savaşı sonrası Londra'nın dış bölgelerinden birinde bulunan bu küpün Roma İmparatorluğu'nun İngiltere'de hüküm sürdüğü dönemlere (M.S. 43 – 410) ait olduğu biliniyor.
Araştırmacılar, bu küpün vaktiyle bir lamba ya da içinde fare veya yılanın konduğu bir kafes olabileceği konusunda iddialarda bulunuyor. Tabii bunlar sadece tahminler…