Arama

Baharatların faydaları nelerdir? Hangi baharat neye iyi gelir?

Baharatların faydaları saymakla bitmiyor. Hem yemeklerimize eşsiz bir lezzet katıyor hem de sağlığımıza pek çok faydaları bulunuyor. Son dönemde özellikle solunum yolları hastalıklarına iyi gelen ve bağışıklığın güçlenmesini sağlayan baharatların tüketilmesi büyük önem taşıyor. Peki, sofralarımızın vazgeçilmez baharatların faydalarını yeterince biliyor muyuz? Baharatların faydaları nelerdir? Hangi baharat neye iyi gelir? İşte, sofralarımızdan eksik etmediğimiz baharatların faydaları...

  • 25
  • 28
SUMAK
SUMAK

Sumağın faydaları: Ekşi tadıyla yemeklere ve salatalara lezzet veren sumağın vücut sağlığına inanılmaz faydaları bulunuyor. Yaşlı ve hastalarda hazımsızlık ve iştahsızlığı gideren sumak, bağırsak bozukluğuna ve ishale iyi geliyor.

Deri iltihabı, bronşit, soğuk algınlığı ve solunum problemlerinin giderilmesine ve kan şekerinin düşmesinde de yardımcı olan sumak, aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Anne sütünün artırılmasına da katkı sağlayan sumak, adet bozukluğu, adet krampları tedavisine de destek olur.

  • 26
  • 28

Kandaki insülin oranını dengeler. Bu özelliği sayesinde diyabet ve yüksek tansiyon hastalarının tüketmesi gereken baharatlar arasındadır.

Haftada bir bardak tüketilen sumak suyu, sinir sisteminde deforme olmuş hücrelerin sayısını azaltarak sağlıklı hücrelerin artmasına yardımcı olur. Yorgunluk, stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini de azaltır.

  • 27
  • 28
İSOT
İSOT

İsotun faydaları: Bir tür dumanla kurutulmuş jalapeno türü olan isot, bir antikanser olarak kanserle mücadele etme, kan basıncını düşürme, diyabeti yönetme, kalp hastalıklarına karşı koruma, kilo kaybına yardımcı olma gibi sağlığa farklı alanlarda fayda sağlar.

İsot, bağışıklık sistemini iyileştirmeye, sindirimi iyileştirmeye, sağlıklı kemik oluşumuna yardımcı olmaya, gece körlüğünü ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

  • 28
  • 28

İsotun sağlığa yararlı olmasının nedenleri arasında, vitamin A, K vitamini, C vitamini, B6 vitamini ve potasyum gibi vitaminleri ve mineralleri ile kapsaisin, demir, magnezyum, fosfor ve diyet gibi diğer besleyici içerikleri içermesi vardır.

İsot, antikanserojen bir baharattır. Kardiyovasküler riski azaltarak kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Metabolizmayı hızlandırır ve enerji harcamanızı kolaylaştırır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN