Arama

Gençleri intihara sürükleyen oyunlar

Ebeveynler, çocuklarının odalarında sokaklardan daha güvende olduğunu düşünseler de aslında internet dünyası çocukların gerçeklik algısını kaybederek hipnoz olma ihtimalini artırıyor. Bu tehlikeli hipnoz, beraberinde korkunç sonuçları da getirebiliyor. Dünya üzerinde binlerce genç bu oyunlar yüzünden intiharın eşiğine kadar geldi. Momo, Mavi Balina, Mariam gibi popülerliği artmaya başlayan bu sanal oyunlar, dünyanın yeni kabusu oldu. Peki, çocukları tehlikeli oyunlardan korumak için neler yapılmalı? Mavi Balina nedir, nasıl bir oyun? Korkunç Momo oyununa karşı nasıl tedbirler alınmalı? İşte sizler için gençleri intihara sürükleyen oyunları derledik.

  • 14
  • 23
KİŞİSEL BİLGİLER ELE GEÇİRİLİYOR!
KİŞİSEL BİLGİLER ELE GEÇİRİLİYOR!

Oyunda, "Mariam" adında 9 yaşındaki kız, kaybolduğunu söyleyerek, eve dönmek için oyuncudan yardım istiyor. Oyun başlamadan önce kişinin ismi, adresi, yakın çevresi soruluyor ve Facebook, WhatsApp gibi uygulamalara erişim izni isteniyor. Oyunda kullanıcılara, "Eviniz nerede? Facebook hesabınız ne?" gibi kişisel sorular soruluyor. Oyuncular ancak bu sorulara yanıt vererek bir sonraki aşamaya geçebiliyor. Bazen kişiye siyasi sorular da sorulabiliyor.

  • 15
  • 23
GECE YARISINDA GELEN ÇAĞRILAR
GECE YARISINDA GELEN ÇAĞRILAR

Oyun kapatıldığında, tekrar oynamak için 24 saat beklemek gerekiyor. Ürkütücü ses efektleri ve görsellerle desteklenen oyunun son seviyesine gelenler, bilinmeyen bir numaradan gece çok geç saatte aranıyor.

  • 16
  • 23
TEHDİT MESAJLARI VERİLİYOR
TEHDİT MESAJLARI VERİLİYOR

Sosyal medyada tecrübelerini paylaşan bazı bloggerlara göre, farklı dillerde konuşan bir robot, cep telefonundan arayarak "Seninle tekrar görüşeceğiz" gibi kaygı verici bir ses dinletiyor ve oyunculara mesajlar yolluyor. Korku filmlerinde de kullanılan çığlık ve fısıltı efektleri olan müzikler dinletiliyor.

  • 17
  • 23
ÇOCUKLARI İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR
ÇOCUKLARI İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

Bu oyunu oynayan insanların çoğu oyunu oynamaya başladığından beri hayaletler gördüğünü, bir varlığın peşlerine takıldığını söylüyor. Bu tehlikeli oyun, çocuklar üzerinde psikolojik baskı ve çaresizlik duyguları aşılıyor. Kullanıcıların uyku kalitesi bozuluyor ve anksiyete, depresyon gibi çeşitli ruhsal bozukluklar görülebiliyor. Bu tür oyunların çocuk ve gençlerde intihar girişimlerine neden olabiliyor. Çocuklar, bu oyunlarla şiddete karşı duyarsızlaşıyor.

  • 18
  • 23
OYUNA ERİŞİM YASAK!
OYUNA ERİŞİM YASAK!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurarak, oyuna erişimin engellenmesini talep etti. Bakanlığın yazısında, oyunun kişisel bilgileri elde ettiğine ve çocuklar üzerinde psikolojik tehlike doğurduğuna dikkat çekildi. Yazıda, oyunun çocukların intiharı düşünmesine sebep olduğu, oyunda "cinlerin musallat olması"' gibi unsurlarla korku psikolojisi oluşturulduğu belirtildi. Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimi Sezer Söylemez, bakanlığın talebi üzerine oyuna erişimi engelleme kararı verdi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN